Başkent'e 7 yeni yol

Güncelleme Tarihi:

Başkente 7 yeni yol
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 01:00

Ankara trafiğini rahatlatmak için 27.5 kilometrelik 7 yeni yol projesi hayata geçirilecek. ODTÜ arazisinin altından geçecek 2.5 kilometrelik yolu da içeren projelerle ilgili konuşan Başkan Gökçek, “ODTÜ’de aç-kapa için izin çıkmazsa masraflı da olsa tünel sistemini seçeceğiz yapacak başka bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

Ankara içerisinde trafiği rahatlatmak için toplam 27.5 kilometre uzunluğunda 7 yeni yol yapılacak. Proje kapsamında ODTÜ arazisi altından 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 2.5 kilometre uzunluğunda bir yol geçecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ arazisinden geçecek yolla ilgili aç-kapa sistemine izin çıkmazsa tünel sistemini seçeceklerini belirtti. Gökçek, “Yeni bir atılım yapıyoruz. Plan aralık ayı içinde tamamen çıkacak ve 4 ayda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. Bulvarlar sayesinde Ankara trafiğinin rahatlayacağını kaydeden Gökçek, “Bazı kesimler ‘İstediğiniz kadar yol açın, şehircilik mantığında bu işlerin halledilmesi mümkün değil’ diyorlar ve gidiyorlar yürütmeyi durdurma kararı alıyorlar. İnsanlara ‘araba alma’ mı diyelim” açıklamasında bulundu. Gökçek yapılması planlanan yeni yollarla ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

TÜNEL VEYA AÇ-KAPA YÖNTEMİ

“Bu yollar, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü çevresinde hem hastane kampüsünün bölgeye getireceği trafik yoğunluğunu azaltmak hem de bazı alternatif yol güzergâhları oluşturmak amacıyla yapılacak. Bu doğrultuda hastane kampüsü etrafında yeni yollar ve katlı kavşaklar yer alacak. Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün güneyindeki yeni yol ile 1071 Malazgirt Bulvarı’nı bağlayacak olan ve ODTÜ arazisi içinden geçecek olan 2 gidiş 2 geliş 2.50 kilometre uzunluğunda bir yol yapacağız. Böylece Balgat-Öveçler bölgesinin sağlık kampüsüne ve diğer alternatif bulvarlara bağlantısının sağlanmasını planlıyoruz. ODTÜ arazisinden geçen kısmını üniversite yönetimi ile görüşmemizden sonra çıkacak sonuca göre aç-kapa veya tünel yöntemiyle yapacağız. Aç-kapa için izin çıkmazsa masraflı da olsa tünel sistemini seçeceğiz yapacak başka birşey yok.

KONYA YOLU’NA ALTERNATİF AKS

Şehrimizin kuzey-güney aksı olan Konya Yolu’na alternatif bir bulvar olması amacıyla Bilkent–İncek–Gölbaşı Yolu üzerinde yeni yapılacak olan ODTÜ Kavşağı ile Gölbaşı bağlantısını sağlayacak, Konya Yolu’na alternatif bir aks oluşturacağız. Bu yol; 14 kilometre uzunluğunda ve 4 gidiş 4 geliş olacak. Hastane kampüsünün güneyinde 50 metre genişliğinde yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğunda 4 gidiş 4 geliş olmak üzere yeni bir yol açılacak. Bu yol Botanik Bahçesi içerisinden 500 metrelik tünel ile projelendirildi. Zırhlı Birlikler içerisinden de 4 kilometrelik yeni yol ile Sabancı Bulvarı’nı, Bağlıca Bulvarı’na bağlayacağız. Zırhlı Birlikler içinden açacağımız yeni bulvar ile hem Eskişehir Yolu istikametini hem de Etimesgut ve Sincan ulaşım güzergâhlarını her iki yönde de büyük oranda rahatlatacağız.

Haberin Devamı

BULVARLAR BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

Hastane yerleşkesinin batı bölgesinde ise Eskişehir yolu ile bağlantılı olarak 1,7 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğinde 4 gidiş 4 geliş yeni bir yol daha açılacak. Hacettepe Kavşağı’nın öncelikle Sabancı Bulvarı’nda buradan da Ankara Bulvarı’na bağlanmasının sağlanması amacıyla 1,7 kilometre uzunluğunda yol yapılacak. Bilkent Kavşağı’nı da öncelikle Sabancı Bulvarı’nda buradan da Ankara Bulvarı’na bağlayacağımız 1,1 kilometre uzunluğunda yeni bir yol daha planlıyoruz. Bu yolları alt geçit, U dönüşleri ve köprülerle rahatlatacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!