Başkent trafiğinde tehlikeli artış

Güncelleme Tarihi:

Başkent trafiğinde tehlikeli artış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 01:28

Radyo Trafik Ankara’nın yaptığı araştırmaya göre Başkent’te günde en az 30 kaza meydana geldiği ortaya çıktı. Kazaların gerçekleştiği saatler ise 07.00–10.00 ile 15.00–20.00 arası olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Yüzbünlerce aracın trafikte yol aldığı ve son birkaç yıla göre yoğunluğun artış gösterdiği Ankara’da, meydana gelen trafik kazalarının sayısındaki yükseliş dikkat çekiyor.
Radyo Trafik Ankara, 12 Eylül ve 6 Kasım arasında meydana gelen trafik kazası bilgilerini bir araya getirdi. Bu bilgiler sonucunda ortaya çıkan rakamlara göre Başkent’te bir günde en az 30 trafik kazası yaşanıyor. Kazaların büyük bir bölümü ağır hasarlı ve yaralanmalı şekilde gerçekleşiyor.

ÜÇ KAT DAHA FAZLA KAZA

Yapılan analize göre, sabah ve akşam trafiğinin yoğun olduğu saatlerdeki kaza sayısı, gün içerisindeki kaza sayısı oranına göre 3 kat daha fazla. Ankara’da kazaların yaşandığı saatler ise 07.00–10.00 ile 15.00–20.00 olarak belirtiliyor. Takip mesafesinin ayarlanmaması, aşırı hız, dikkatsizlik ve yorgunluk ise kazaların başlıca nedenleri olarak ön plana çıkıyor. Ankara’da en çok kaza yaşanan noktalar ise Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu, Konya Yolu, Samsun Yolu, Fatih Köprüsü ve Etlik Gülhane olarak ifade ediliyor.

Haberin Devamı

YARALANMA SAYISI DA ARTTI

Radyo Trafik Ankara, kaza sayısındaki artışın yanı sıra araç arızası sayısının da arttığına dikkat çekti. Arızalardaki artışın en önemli sebebi ise sürücülerin otomobil bakımlarını zamanında yaptırmaması ve yoldaki kusurların araçlara zarar vermesi olarak gösteriliyor. Verilere göre en fazla araç arızası trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde meydana geliyor. Başkent’te yaralanmalı kaza sayısı da yükseliş gösteriyor. Gün içerisinde aktarılan her 10 kazanın dördü yaralanmalı hatta ağır yaralanmalı trafik kazaları olarak kayıtlara geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!