Başkent’te şarap yemek eşleşmeleri

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te şarap yemek eşleşmeleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 00:00

Avrupa ve ABD’de oldukça yaygın olan "yemek-şarap eşleşmeleri" (food-wine matching) Ankara’da da düzenlenmeye başladı.

Hollanda’da yaşayan Vinolog Doç. Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu’nun çeşitli şaraplarla yemeklerin uyumunu anlattığı etkinliğin üçüncüsü Çin yemekleri eşliğinde Ankara’nın gözde mekanlarından Quick China’da gerçekleştirildi.

Gurmelerin yanı sıra, yemeğe ve şaraba ilgi duyanların katıldığı, yurtdışında hayli yaygın olan yemek-şarap eşleşmeleri, İstanbul ve İzmir’in ardından artık başkentteki şarapseverleri de buluşturacak. Dünya mutfaklarından örneklerin sunulduğu zengin bir mönü ile bu mönüdeki yemeklere eşlik etmesi için seçilen çeşitli şarapların tadımından oluşan, teorik bilgi verilerek degüstasyonun yapıldığı etkinlik, Ankaralı şarapseverlerden büyük ilgi gördü.

Şarapla ilgili Türkiye ve yurtdışında önemli çalışmalara imza atan Vinolog (şarap uzmanı) Doç Dr. Kocabaşoğlu, şarap-yemek eşleşmelerinin yanı sıra, bir süredir Ankara’da gerçekleştirdikleri şarap kültürü ve degüstasyon kurslarına büyük bir ilgi olduğunu, kursların Ekim ayında yeniden düzenleneceğini belirtti.

ÇİN YEMEKLERİ VE ŞARAP

Uzakdoğu mutfağının Ankara’daki temsilcisi Quick China Restaurant, Etap Altınel Oteli ve Doç. Dr. Kocabaşoğlu’nun işbirliğiyle düzenlenen yemek-şarap eşleşmelerinin ilki Osmanlı mutfağı, ikincisi ise Fransız mutfağı üzerine Etap Altınel Otel’de gerçekleştirildi. Üçüncü buluşma ise birbirinden leziz Çin yemekleri eşliğinde Quick China’da yapıldı.

25’in üzerinde şarapseverin katıldığı etkinlikte Quick China’nın Mutfak Koordinatörü Suat Kantarcıoğlu, yemekler ve Çin mutfağı hakkında bilgi verirken, Kocabaşoğlu ise şaraplarla yemeklerin uyumunu anlattı. Katılımcılar her bir yemekle birlikte sunulan iki veya üç çeşit şarap arasından yemekle en uyumlu olan şarabı bulmaya çalıştı. Wonton’dan Yeşil Biberli Dana Eti’ne, Sebzeli Noodle’dan Kızarmış Dondurma’ya çok çeşitli yemeklerle birbirinden güzel yerli ve yabancı şarapların tadıldığı gecede keyifli anlar yaşandı. Kantarcıoğlu, dördüncü buluşmanın yine Quick China’da Japon Mutfağı üzerine yapılacağına, bütün şarap ve suşiseverleri beklediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!