Başkent’te ‘Gençlik’ rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te ‘Gençlik’ rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2014 01:30

Kırmızı-siyahlı ekibin A takımı üst üste iki maç kazanırken, alt yapı liglerinde mücadele eden ekipleri de son dönemde çıktığı 6 maçı galip bitirdi.

Haberin Devamı

Başkent’in Süper Ligdeki tek temsilcisi Gençlerbirliği’nin ligler kategorisinde mücadele eden takımları haftaya damga vurdu. Kırmızı-siyahlı ekibin A Takımı, Süper Ligde, Eskişehirspor’u deplasmanda 2-0 yendikten sonra evinde oynadığı maçta Balıkesirspor’u 3-1 ile geçip üst üste ikinci maçını kazanırken, sıralamada üçüncü basamağa yükseldi. Ligin başında kısa süreli bir kriz geçiren Başkent temsilcisi, bu galibiyetlerin ardından rahat bir nefes aldı.
Balıkesir maçında, Doğa Kaya, Ahmet Çalık, Uğur Çiftçi, İrfan Can Kahveci ve Berat Tosun, Beştepe’nin alt yapısından yetişip aynı anda sahada olan isimler olarak dikkat çekti. Takımı galibiyete taşıyan iki golü Berat Tosun, diğerini ise Uğur Çiftçi attı.

DERBİLERDE 4 GALİBİYET ALDILAR

Beştepe’nin Gençlik Gelişim Liglerinde mücadele eden ekipleri ise son iki haftada tam anlamıyla kırmızı-siyah rüzgarı estirdi. Gençlerbirliği kulübü, Elit Liglerde; U-21 ve U-19, Bölgesel Liglerde de U-17, U-16, U-15, U-14 ve U-12 takımlarıyla mücadele ediyor.
Kırmızı şimşeklerin, U-19 ve U-21 takımları, Balıkesirspor’un U-19 ve U-21 takımlarını 1-0’lık skorlarla geçti. U-14, U-15, U-16 ve U-17 takımları ise Osmanlıspor ile oynadıkları Ankara derbilerinden 4 galibiyetle ayrıldı. Gençlerbirliği’nin U-12 takımı ise ODTÜ Spor Kulübünü 13-0’lık farklı skorla yenmeyi başardı.
Bu sonuçlarla ardından Gençlerbirliği iki haftadır 7 takımıyla 7 galibiyet alarak bölgesel liglerde liderliğe, U-19 Elit Lig’de averajla ikinciliğe, U-21 Elit Ligde de averajla dördüncülük koltuğuna oturdu. Kırmızı-siyahlıların altyapı takımları, iki haftada 59 gol atıp, kalesinde sadece 5 gol gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!