Başkent kurbana hazır

Güncelleme Tarihi:

Başkent kurbana hazır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2012 00:00

Kurban bayramına sayılı günler kala Ankara, hazırlıklarını tamamladı. Otobüslerin ücretsiz olacağı bayram süresi boyunca, sadece belediyelerin belirlediği alanlarda kurban kesimi yapılabilecek.

Haberin Devamı

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de hazırlıklarını bitirdi. Sadece belediyelerin belirlediği yerlerde kurban satış ve kesim işlemlerinin gerçekleştirileceği uyarıları yapılırken, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü de kurban bayramı boyunca hayvanların denetimini yapacak. Vatandaşların otopark, kafeterya, temizlik gibi ihtiyaçlarının da karşılanacağı alanlarda zabıta ekipleri de 24 saat görev yapacak.

Bayramda otobüsler ücretsiz

Büyükşehir Belediyesi, kurban bayramı boyunca şehir içi otobüs seferlerinden ücret almayacak. İlaçlama ekipleri, kurban kesim yerlerini, mezbahaları ve üretme çiftliklerini gibi vatandaşın sağlığını ilgilendiren tüm alanlarda ilaçlama yapacak. EGO otobüsleri mezarlık ziyaretleri için de Kurban Bayramı süresince mezarlıklara özel seferler uygulayacak. Arife Günü’nden itibaren, Kurban Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı’na da ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

Haberin Devamı

Günde 400 büyükbaş kesilecek

Yenimahalle Belediyesi kurbanlık satışlarının Hurdacılar Sitesi Karşısı Yakacık Yolu üzerinde kurulan 330 çadır kapasiteli alanda yapılacağını duyurdu. Yakacık kurban pazarında kurulan 3 adet monoray sistem sayesinde günde 400 büyükbaş hayvan kesilebilecek. Vatandaşlar ayrıca, Batıkent Andaç Pazar Yeri, Batıkent Ergazi Pazar Yeri, Çamlıca Mahallesi Pazar Yeri, Şentepe Pazar Yeri, Demet Pazar Yeri, Ümitköy Pazar Yeri ve Serhat Mahallesi Pazaryerinde de Calaska Sistemi (zincirle ağırlığı yukarı kaldıran sistem) ile kurbanlarını kestirebilecekler. Kafeterya, duş, elektrik-su, lokantaya gibi ihtiyaçların karşılanması için hazırlanan pazarlarda, bobcat adı verilen temizlik araçları alanda koku olmaması için sürekli ilaçlama yapacak. Belediyeye bağlı güvenlik ve zabıta ekipleri de kurban bayramı süresince 24 saat hizmet verecek.

Yakalama timi kuruldu

Mamak Belediyesi, 170 dönüm alan üzerine kurduğu Ortaköy kurban satış ve kesim alanında, otopark, sağlık hizmeti, kesim hizmeti ve temizlik hizmeti de verecek. Zabıta ekiplerinin 24 saat görev yapacağı, 370 çadır kapasiteli kurban pazarında, temizlik, elektrik-su bağlantıları, tuvalet, duş, lokanta gibi ihtiyaçların karşılanması için de hazırlıklar yapıldı. Mamak Belediyesi, kaçan kurbanlıkların insancıl yöntemlerle yakalanması amacıyla oluşturduğu yakalama timi, bayramın son gününe kadar görev yapacak. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu alanda gebe hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

Lozanpark’tan günlük servis

Çankaya Belediyesi, Mühye Köyü’nde kurduğu 100 çadırlık kurban satış ve kesim alanında hizmet verecek. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesim yerinin olarak ayrı ayrı belirlendiği alana, Lozanpark’tan günlük servis hizmeti de verilecek. 2 bin araçlık otopark yeri bulunan kurban kesim alanında, uzman kasaplar eşliğinde kurban etleri için özel poşet temini ve seyyar tuvalet gibi hizmetlerde verilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla, hayvanların küpeli, büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar için ise nakil belgeleri kontrol edilerek belgeleri tam olan hayvanların alana girmesine izin verilecek. Bayramın ilk gününden itibaren sertifikalı kasapları ve Belediye’nin Fen İşleri, Sosyal Yardım İşleri (Sağlık), Veteriner İşleri, Zabıta, Temizlik İşleri Müdürlüklerine bağlı ekipler her an kurban satış ve kesim yerlerinde hazır bulunacaklar.

Haberin Devamı

384 çadır kuruldu

Sincan Belediyesi, Çimşit Kurban Pazarı ve Yenikent Kurban Pazarı’nda hazırlanan kurban satış ve kesim yerleri ile sokaklarda, meydanlarda ve parklarda kurban kesimine ise izin vermeyecek. Çimşit’te kurulan kurban satış yerinde 360, Yenikent’teki satış yerinde ise 24 çadır kurban satışı ve kesimi yapacak. Sincan’daki vatandaşlar ayrıca, Tandoğan, Osmanlı, İstasyon, Plevne, Yunus Emre Mahalleleri’ndeki pazaryerlerinde ve Fatih Mahallesi Tuğra Anıtı arkası, Yenikent Hayvan Pazarı’nda da kurbanlarını kesebilecek. Sincan Belediyesi’nden bayram süresince 3 veteriner hekim, 65 zabıta personeli, 100 temizlik personeli vardiyalı olarak kurban satış ve kesim yerlerinde hizmet verecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tüm satış ve kesim yerlerinde hayvanların sağlık durumunu denetleyecek. Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bayram boyunca 24 saat denetimlerini sürdürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!