Başkent’in dört bir yanında Ata anıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’in dört bir yanında Ata anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2008 00:00

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 70. yılı nedeniyle kentin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenlendi.

ANKARA Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Ankaralılar Vakfı Başkanı Ayhan Sümer yaptı. Sümer, Atatürk’ün inkılaplarına sahip çıkılması gerektiğini belirterek, Büyük Önder Atatürk’ün ölümünün 70. yıl dönümü dolayısıyla aziz hatırası önünde saygıyla eğildiklerini söyledi. Gençlere Atatürk’ün ve kurtuluş mücadelesinin yeterince anlatılmadığını savunan Sümer, Cumhuriyet’in ardından Atatürk’ün gerçekleştirdiği başarıları dünyada hiçbir liderin gerçekleştirmediğini belirtti.

Musika-i Humayun Müzik Grubu’nun şef Musa Gökmen yönetiminde konser verdiği etkinlikte, şef Mustafa Kömürcü yönetiminde Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Halk Müziği Korosu da bir konser verdi. Gece, başkentli mankenlerin gerçekleştirdiği "Atatürk Kıyafetleri" defilesi ile son buldu. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün öğrencilik yıllarından başlayarak giydiği kıyafetlerin sunulduğu defile büyük ilgiyle izlendi.

En büyük dahiydi

Ankara Kulübü Derneği de Ata’yı unutmadı. Abidinpaşa Köşkü’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan dernek Onursal Başkanı Bülent Kalıpçı, Atatürk’ü "dünyanın yetiştirdiği en büyük dahi" olarak tanımlayarak, "Asırlara sığmayacak başarıları 10 yılda başarmıştır. Dünyada hiçbir lider yoktur ki ölümünden 70 yıl sonra bu kadar sevgiyi hak etsin, bu kadar sevgi görsün" dedi.

Ata’yı sevdiği yemeklerle andılar

ULU
Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 70. yıl dönümünde, Esenboğa Havalimanı’nda yiyecek-içecek hizmeti sunan BTA Catering, Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan menüyü yolcuların beğenisine sundu.

Atatürk’ün sevdiği yemeklerden oluşan menüyü, TAV Havalimanları Holding’e bağlı olarak hava limanlarında yiyecek-içeçecek hizmeti sunan BTA Catering, Ata’nın ölüm yıl dönümü nedeniyle, Rumeli türküleri eşliğinde yolculara ikram etti.

Menüde, Enginar Dolma, Kuru Fasulye, Cızbız Köfte, Kıymalı Arnavut Böreği, Fava, Karnıyarık gibi çeşitli yemekler yer aldı.

Menüyü tadan yolcular bu özel günde, menüyü hazırlayanlara teşekkür ederek, "Atatürk’ün ölümünün 70. yılında böyle bir menünün hazırlanmasının çok anlamlı olduğunu" belirttiler.

Atatürk kıyafetleri defilesi Atakule’de

KIZ Teknik Öğretmenler Derneği, Olgunlaşma Enstitüsü ve Atakule AVM’nin organizasyonuyla "Atatürk Kıyafetleri Defilesi" düzenlendi.

Kız Teknik Öğretmenler Derneği Sekreteri Sema Obakan, defilede sunulan giysilerin Olgunlaşma Enstitüsü’nce dikildiğini bildirerek, "Defileyi izlerken o dönemlere gidecek, duygulanacak ve gurur duyacaksınız. Katkıları dolayısıyla Olgunlaşma Enstitüsü ile Atakule AVM’ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Büyük önder Atatürk’ün sivil ve askeri giysilerinden esinlenerek hazırlanan kıyafetlerin sunulduğu defilede, o dönemin sosyal hayatını simgeleyen giysilerden örnekler yansıtıldı. Mankenler tarafından "vals" ve "harmandalı" oyunu sahnelendi.

Heyecanlanarak söz isteyen Kız Teknik Öğretmenler Derneği Üyesi Ganime Yaşar (78), "Ben bu neslin büyükannesiyim. Şu an bu dönemleri yaşadığım için önce Allah’a, bu koşullarda çok güzel yaşamamızı sağlayan Atatürk’e çok teşekkür ediyorum. Beni onurlandıran bu gösteriyi sunan gençlerimizle gurur duyuyorum" dedi.

ADD ile Çankaya birlikte andılar

BÜYÜK
Önder Atatürk’ün vefatının 70. yılı dolayısıyla Başkent’te Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çankaya Belediyesi’nce anma gecesi düzenlendi.

Etkinlik, Atatürk’ün vefatı ve defnedilmesinin anlatıldığı slayt gösterisi ve ADD Gençlik Kollarının hazırladığı "Kemal Atatürk" kısa belgeselinin sunumuyla başladı.

ADD Genel Sekreter Yardımcısı Elif Çuhadar, etkinlikteki konuşmasında "Atatürk’ten aldıkları öğretinin ne bölücülere ne de gericilere geçit vereceğini" söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!