Başkent için iftar vakti

Güncelleme Tarihi:

Başkent için iftar vakti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2013 00:00

Ramazan ayının başlaması ile birlikte Büyükşehir ve ilçe belediyeleri Başkentliler için nostaljik programlar hazırladı. Bu akşamki ilk iftar için çadırlarını kuran belediyeler, geleneksel eğlencelerlerle de eski Ramazan günlerini kente taşıyacak.

Haberin Devamı

Başkent’te bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi Ramazan ayı boyunca ‘nostalji’ rüzgarı esecek.
Belediyeler tüm hazırlıklarını tamamlarken Başkentliler bu akşam ilk iftarla oruçlarını açacak. Ayrıca iftar sonsarı kentin en kalabalık meydanlarında, konserler, şiir dinletileri ve sema gösterilerinin yanı sıra şerbet, macun, patlamış mısır ve pamuk şeker eşliğinde Hacivat ile Karagöz, İbiş ile Memiş, Nasrettin Hoca, meddah, uzun bacak, hokkabaz, sihirbaz ve jonklör gösterileri gerçekleştirilecek.
Geçmiş yıllarda Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nde düzenlediği etkinliklerle Başkent’i şenlendiren Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki ramazan etkinlik adresi Gençlik Parkı olacak.

9 AYRI NOKTODA İFTAR ÇADIRI

Yaz aylarındaki uzun günlerde oruçlarını tutup, ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlar, her akşam teravih sonrası aralarında Ahmet Özhan, Bedirhan Gökçe, Eşref Ziya Terzi, Ömer Karaoğlu, Bilal Tekcan, Bezmi Safa Müzik Topluluğu, Mustafa Demirci, Aykut Kuşkaya gibi isimlerin konserlerini izleyebilecek. Yine parkta oluşturulacak temaşa bahçesinde, Hacivat ve Karagöz, kukla, meddah ortaoyunu, ramazan manileri, jonglör performansları sergilenecek. Belediye ayrıca dokuz ayrı noktada da iftar çadırları kuracak. Çadırların kurulacağı yerler ise şöyle:
“Hacı Bayram-ı Veli Camii önü, Gençlik Parkı içi, Güven Park, Keçiören Gazino otobüs hareket noktası, Sincan Lale Meydanı, OSTİM metro istasyonu yanı, Siteler girişi üst geçit ayağı, Abidinpaşa Makro Market yanı, AŞTİ.”

Haberin Devamı

MAHALLEDE İFTAR VAR

Mamak Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca eski pazaryerinde 10 bin metrekarelik alanda kurulacak festival alanında gerçekleştirilecek etkinliklerin yanı sıra iftar sofralarında da Mamaklılarla birlikte olacak. Vatandaşları ilçenin beş ayrı noktasına kurulacak iftar çadırlarında misafir edecek olan belediye, 20 ayrı noktada “Mahallede İftar Var” etkinlikleriyle de semt sakinlerinin ayağına giderek ramazan coşkusunu yaşatacak.
Ankara evleri mimarisi şeklinde hazırlanan etkinlik alanında diğer ilçelerde olduğu gibi renkli ve nostaljik programlar sunulacak. Yaklaşık 13 ilin dernek federasyonları kültür zenginliklerini etkinlik alanında sergilerken, Ertuğrul Erkişi, Mesut Şimşek, Bedirhan Gökçe ve Uğur Işılak gibi isimler de programlarda sahne alacak.

Haberin Devamı

AÇIK HAVADA SİNEMA
 
Altındağ’da Ramazan gecelerini serinletecek adresler ise Hamamönü ve Hamamarkası meydanları olacak. Bu çerçevede Hamamarkası Meydanı’nda iftardan önce ve sonra tasavvuf müziği konserleri düzenlenecek. Ankara’nın zengin kültür merkezi olan ilçede kurulacak açık hava sinemasında vatandaşlar eski Türk filmlerini seyredebilecek. Dileyenlerin Hamamönü’ndeki el ürünleri ve gıda satış pazarında Türk ve dünya müziği ezgilerini dinleyebileceği ramazan akşamlarında, Sanat Sokağı’nda da sergiler açılacak.

VATANDAŞ GELEMEZSE YENİMAHALLE GİDECEK

Yenimahalle Belediyesi de, Batıkent tören alanında düzenlenecek şenliklerle vatandaşları bir araya getirecek. Alana gelemeyecek Yenimahalleliler’in ayağına kadar gitmeye hazırlanan belediye, Onkololji Hastanesi, Demetevler ve Şentepe pazaryerinde de iftar çadırları kuracak.

Haberin Devamı

SINIRLARI AŞAN KARDEŞLİK RUHU

Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinlikleri bu yıl beşinci kez farklı ülkelerden misafirlerini ağırlayacak. Farklı kıtaları Keçiören’de buluşturan etkinlikler, katılan ülkelerin kültürlerinin sergilendiği gösteriler ve mahalle iftarları ile şenlenecek. Sınırları aşan kardeşlik ruhuna uygun hareket ettiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Anadolu şehirleriyle dost ve kardeş ülkelerin bir arada olması da ayrı bir öneme sahip. Etkinlikler kapsamında Anadolu’nun güzelliklerini dünyaya açmak için hemşeri buluşmalarını da gerçekleştiriyoruz. Ramazanda paylaşmayı, kardeşliği, rahmeti bir arada yaşamak adına Keçiören’de mahalle iftarları düzenliyoruz. Mahalle iftarlarımızda bir kaynaşmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AŞEVİ YEMEKLERİNİ EVLERE GÖTÜRECEK

Ramazanın feyiz ve bereketine uygun sosyal ve kültürel birçok etkinlik Etimesgutluları bekliyor. Belediye Hizmet Binası’nın yanına 2 bin kişilik iftar çadırı kurulacak ilçede, her gün üç çeşit sıcak yemek dağıtılacak.
Öte yandan iftar çadırlarına gelemeyecek ihtiyaç sahipleri için aşevinde pişirilecek yemekler, evlere kadar ulaştırılacak. Kültürel ve sanatsal etkinliklerin de hayata geçirileceği Etimesgut’ta, aynı zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet yardımı da yapılacak.

GEZİCİ SAHNE

Sincan Belediyesi, bu yıl da “Ramazan Akşamları” etkinliklerini ilçe sakinleriyle buluşturacak. Etkinlikler için Lale Meydanı, Temelli ve Yenikent’te dev sahneler kurdu. Ayrıca, gezici sahne de her gün ilçenin farklı bir noktasında etkinlikler düzenleyecek.
İftarın ardından başlayacak olan Ramazan Akşamları’nda sergilenen Karagöz- Hacivat, orta oyunu, meddah ve tuluat gösterileri Sincanlılara keyifli dakikalar yaşatacak.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü içerisinde bir ramazan geçirmeyi temenni eden Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Sincanlı vatandaşlarımızı iftardan sonra gönülleri huzurla dolduran ramazan etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

CAMİLER TEMİZLENDİ

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde, 35 caminin tüm halılarını, halı yıkama makineleri ve deterjanlı sularla yıkadı. Camilerin tüm alanları da hijyenik koşullara uygun hale getiren ekipler, ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları da yaptı.
Ayrıca Belediye Destek Hizmetleri ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri, bazı camilerden gelen taleplere göre çevre düzenlemesi kapsamında kaldırım tamiri, bordür ve karo döşenmesi gibi işler ile cami bahçelerinin ağaçlandırılması çalışmalarını da yerine getirdi. Bahçeleri müsait olan camilere ise, vatandaşların sohbet edebilmeleri için kamelya ve banklar yerleştirildi. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir ramazan ayı geçirmeleri için titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!