Başkent’i sallayacaklar Arılar disiplin içinde sistemli

Güncelleme Tarihi:

Başkent’i sallayacaklar Arılar disiplin içinde sistemli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2008 00:00

ANKARA Hürriyet’in Çankaya Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması’na Arı Okulları adına katılacak olan ve 2 yıldır çeşitli etkinliklerde okullarını başarıyla temsil eden grup, bu yarışma için sene başından beri sistemli biçimde çalışmalarını sürdürüyor.

2000-2001 öğretim yılında hizmete açılan yeni binalarında, öğrencilerinin daha geniş olanaklarla eğitim-öğretim görmeleri fırsatını tanıyan Arı Okulları, akademik, kültürel, teknolojik ve sportif etkinliklerin gerçekleştirilmesine uygun her türlü özel ve teknik donanımla çok yönlü bireyler yetiştirmek için çalışan özel bir okul.

Grubu hem teknik yönden hazırlayan hem de motivasyon açısından destekleyen müzik öğretmenleri Nazım Özgür Yaşar, grubu oluşturan amatör müzisyenlerin çok yetenekli olduklarını, hem kendilerine ait bestelerle hem de popüler şarkıların sunumlarında çok başarılı olduklarını ifade ederek onlara güvendiklerini söylüyor.

Öğrencilerini bu süreçte destekleyen okul müdürü Mehmet Özdemir de grubu oluşturan öğrencilerin hem akademik anlamda hem de sosyal ve kültürel yönde başarılı olduklarını, Arı Okulları’nı büyük başarıyla temsil edeceklerine inandığını ifade ediyor.

OKUL KARTI

Açılış Tarihi:1984

Öğrenci Mevcudu: 1500

Öğretmen Sayısı: 150

Derslik sayısı: 55

Sosyal Tesisler:
Fen Laboratuvarları, İnteraktif Bilgisayar Laboratuvarları, kütüphane, müzik derslikleri, Resim atölyeleri, Bale ve jimnastik salonları, drama ve öykü odaları, teknoloji sınıfları, konferans salonu, kapalı spor salonu, halı futbol sahaları, basketbol sahaları, tenis kortları, kapalı yarı olimpik yüzme havuzu...

Adres: Öğretmenler Cad. No:112/2 06530 100.Yıl Ankara

Telefon: 0 312 286 85 85

E-posta: www.ariokullari.k12.tr

GRUP KARTI

Eren AKTAŞ (Basgitar)

5 yıldan beri gitarla uğraşıyorum. 2 yıl klasik gitar çaldıktan sonra basgitara yöneldim. Blues ve Rock’n Roll hayatımın anlamı. İleride ise Boğaziçi üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümünü düşünüyorum. Müziğe ise gelişerek devam edeceğime inanıyorum.

Semih Kıyak (Bateri)

2. sınıftan beri gitar, 5. sınıftan beride bateriyle uğraşıyorum. Almanya’da başlayıp burada Arı Okulları’nda bu sanatı sürdürüyorum. Bana inananlar sayesinde buradayım. Müziği her yerde dinleyip müsait her yerde yaparım. Müzik benim hayatım!

Oğuzhan Topçuoğlu (Elektrogitar)

5. sınıfta klasik gitar çalarak başladım. 3 senedir de elektrogitar çalıyorum. Hiç ders almadan tamamen kendim öğrendim. Müziğe babamı örnek alarak başladım. Mühendislik istiyorum ama müziği her zaman için devam ettireceğim.

Korcan Emre Gültekin (Elektrogitar, Bateri)

2 yıldır elektrogitar ve 3 yıldır bateri çalıyorum. Gitara olan merakım nedeniyle arkadaşlarımızla grubumuzu kurduk. İleride doktor olmak istiyorum. Fakat müziği kesinlikle hayatımdan çıkarmayacağım.

Merve Akman (Solist)

Ortaokulda şarkı söylemeye başladım. Aslında ilkokuldan beri müzikle ilgileniiyorum. Genel anlamda R&B ve pop (jazz) türü müzikler dinliyorum. Hukuk okumak istiyorum. Ama müzik benim için bir tutku ve müziği bırakmayı asla düşünmüyorum.

Eurovizyon’a temsilci gönderen okul iddiası

MEZUNLARI
arasında Eurovizyon’da Türkiye’yi temsil eden Burak Aydos’un bulunduğu Özel Evrensel Koleji’nden Grup Plastik, yarışmadan birinci olarak çıkacaklarına tüm kalpleri ile inanıyorlar.
/images/100/0x0/55eb3b61f018fbb8f8b3db2e


Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği Liseler Arası Müzik Yarışmasına katılan Özel Evrensel Koleji’nin Müdürü Semra Büyükağaoğlu, "Öğrencilerimize güveniyoruz. Birinci belli, ikinci kim demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Hürriyet gazetesine bu organizasyonu nedeniyle teşekkür ediyor ve kutluyoruz" dedi.

Büyükağaoğlu şöyle konuştu:

"Özellikle bilimsel projelerle Avrupa Birliği Comenius Proje ortaklığı ile müzik, resim, şiir, tiyatro ve spor alanlarında ortaya koyduğu evrensel başarılarla gurur verici sonuçlar aldık.

EVRENSEL STAR YARIŞMASI Sene başında müzik öğretmenimiz Onur Sandıkçı’dan gelen bir teklifle okulumuzda Evrensel Star yarışması yapmaya karar verdik. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan bu öneriye yönetim olarak her türlü desteği sağladık. Bunun üzerine, Evrensel Star finalistlerini yarışmanıza gönderme kararı aldık. ."

Müzik Öğretmeni Onur Sandıkçı da, şunları söyledi:

"Çalışmalarını okul stüdyosunda ve okul konferans salonunda yapan Grup Plastik Orkestrası Bas Gitar, Solo Gitar, Ritm Gitar, Davul, Keman ve Klavyeden oluşmakta. Okul içinde yapılan müziksel etkinliklerde sahne alan grubun üyeleri aynı zamanda kendi müzik çalışmalarını da devam ettiriyor."

OKUL KARTI

Okulun Açılış Tarihi: 1986

Öğrenci Sayısı: 728

Öğretmen Sayısı: 64

Derslik Sayısı: 96

Adres: Çukurambar Mahallesi 100. Yıl Sitesi Öğretmenler Caddesi No: 18 06530 Balgat

Telefon: (0312) 286 57 46 286 57 48

E- posta: evrenselkolej@gmail.com - evrenselkolej@mynet.com

GRUP KARTI

MELİS GÜNEŞ ( SOLİST ) : 17 yaşında, 2005 yılından beri amatör olarak müzik hayatına devam ediyor.

ELİF KURTKAYASI (SOLİST) : 16 yaşında, müzisyen bir ailenin içinde yetişti ve solist olarak okul orkestrasında ve korolarında görev aldı.

PINAR AKÇİL (SOLİST) : 16 yaşında, Lise yıllarında okul korosuna seçildi ve solist olarak okul orkestrasında görev aldı.

BARIŞ AKSOY (RİTM GİTAR) : 16 yaşında, altı yaşındayken klavye çalmaya başladı. Eczacıbaşı okul korosunda görev aldı. 2003 yılında bağlama derslerine başladı. Daha sonra gitar orkestrasında çalmaya başladı.

ANDAÇ OKTAY KELEKÇİ (BAS GİTAR) : 17 yaşında, 10 yaşında piyano çalmaya başladı. 12 yaşında gitar eğitimine başladı.

FIRAT BAYRAM BAKIR (BAS GİTAR) : 17 yaşında, 11 yaşında gitar çalmaya başladı. 14 yaşında basgitarla tanıştı.

OĞULCAN ARASAN (DAVUL) : 18 yaşında, 2003 yılında Durul Gence Sanat Akademisinde eğitim gördü. Fırtına isimli müzik grubuyla çeşitli konserler veren Oğulcan hayran kitlesini oluşturmaya başladı bile.

GÖZDE BAŞARAN (KLAVYE) : 18 yaşında, dört yaşında yan flüt çalmaya başladı. Yedi yaşında piyano dersleri alan Gözde 2002 yılında Türkiye’ye yerleşti. 2004 yılında Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine girdi. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarında Turgay Erdener’den kompozisyon dersleri aldı.

AYÇA ALTAY (KEMAN) : 16 yaşında, 6. sınıfta keman eğitimine başladı. ODTÜ senfoni orkestrasıyla konserlere katıldı.

Overdooze: Kimse heveslenmesin

LİSELER
Arası Müzik Yarışması’na Doktor Binnaz-Rıdvan Ege Anadolu Lisesi’nden katılan ikinci grup Overdooze’ın üyeleri, "80’lerin ’sound’unu yakalamak istiyoruz. Bizi sahnede izleyenler de bunu başarma yolunda hızla ilerlediğimizi görecekler" diyerek yarışmada iddialı olduklarını belirttiler.
/images/100/0x0/55eb3b61f018fbb8f8b3db30


Grup Overdooze üyeleri popüler müzikten uzak durmak istediklerini ifade ederek, "Bizim tarzımızı herkes sevmeyebilir. Belli bir kesime hitap ettiğimiz söylenebilir. Ama biz yarışmayı kazanacağımıza inanıyoruz. Kimse heveslenmesin, birinci belli" dediler ve yarışmaya katılacak diğer okullara gözdağı verdiler.

Okul Müdürü Necati Yankın öğrencilere elinden gelen desteği verdiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

İDDİALARI GURUR VERİYOR "Çocukların sosyal aktivitelerle özgüven kazanması çok önemli. Kendilerini müzikle ya da başka bir sanat dalıyla ifade etmeleri bizleri eğitimci olarak sevindiriyor. Onların çalışabilmeleri için gerekli imkanı sağlamaya çalıştık. Kazanıp kazanmamaları her ne kadar çok önemli olmasa da çocukların iddialı olması hoşumuza gidiyor." Okulun müzik öğretmeni Yıldız Haspolat öğrencilerine güvendiğini belirtirken, "Günümüzde medya genellikle şiddeti vurgularken Hürriyet’in böyle bir faaliyette bulunması çok güzel" dedi.

OKUL KARTI

Açılış Tarihi: 1996

Öğrenci Sayısı:
720

Öğretmen Sayısı: 50

Derslik Sayısı: 24

Sosyal Tesisleri:
Kapalı spor salonu, resim ve müzik atölyeleri, tiyatro odası, laboratuarlar

İletişim: Oğuzlar mah. Osmanlı cad. 33. sokak Balgat/ÇANKAYA breanadolu@gmail.com

GRUP KARTI

Burak Yıldırım (Bateri): 9. sınıf öğrencisi. Hard rock dinliyor. Hayatında hep müzik olacağını belirtiyor.

Can Emre Özer (Solist): Lise son sınıf öğrencisi. İlkokulda piyano çalarak müzikle tanıştı. Çevresindekilerin sesinin çok güzel olduğunu söylemesi üzerine şarkı söylemeye başladı.

Uğur Yılmaz (Bas gitar): 11. sınıf öğrencisi. 1.5 yıldır bas gitar çalıyor. İleride profesyonel olarak da müziğin içinde olmak istiyor.

Ekin Özek (Elektro Gitar): 11. sınıf öğrencisi. 4.5 senedir elektro gitar çalıyor. Hayatını müziğe göre kurduğunu ifade ediyor. Konservatuara hazırlanıyor.

Ali İhsan Yılmaz (Elektro Gitar): Hayatının hard rock olduğunu söylüyor. Gitarıyla yatıp kalktığını söyleyerek, ilerisi için kendini hard rock’ta ispat etmeyi kendine hedef koyduğunu belirtiyor.

Sosyal alan yok şampiyonluk çok

KAYA
Bayazıtoğlu Lisesi’nin öğrencileri, sosyal tesis açısından duyulan eksikliğe rağmen 7 Türkiye şampiyonluğunun sahibi. Ankara Hürriyet’in yarışmasına katılan okil grubu da, doğal olarak derece için iddialı.
/images/100/0x0/55eb3b61f018fbb8f8b3db32


"Müzik odamız, ritm odamız, müzik aletlerimiz yok, spor salonumuz yok. İmkan olsa daha iyi şeyler yaparız" diyen Okul Müdürü Mustafa Demir, şunları söylüyor:

"Okul olarak sosyal faailyetlerde çok başarılarımız var. İyi insan yetiştirmek için geleceğimiz için sosyal faaliyetlerin çocuklar için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Amacımız her öğrencimizi sosyal kültürel faailyetlerin içine itmek. 7 Türkiye şampiyonluğumuz var. 4 tane de ikinciliğimiz var. 5 kere de ülkemizi yurt dışında temsil ettik. İkinciliği başarı saymıyoruz. Okulumuza Yozgat’tan bile gelmek isteyenler oluyor."

Çalışmak için salonları olmadığı için ya kantinde ya da beden eğitimi dersindeki öğrencilerin sınıfında çalıştıklarını söyleyen müzik öğretmeni Yeşim Doğan, "Grubumuz bu yıl kuruldu. Çok başarılı ve iddialıyız. Ancak imkanlarımız kısıtlı kantinde çalışıyoruz. Yeni binamız açılınca rahat edeceğiz. Üç parçayla katılıyoruz. Biri beste dalında. Hafta ortalama altı saat çalışıyoruz" dedi. Deniz BİLİROĞLU

OKUL KARTI

Okulun açılış tarihi: 1995

Öğrenci sayısı: 1309

Öğretmen sayısı: 96

Derslik sayısı: 17

Loboratuvar ve derslikler:
Fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarı

Sosyal Tesisler :Yok

Adres: İnönü Mah.Özmen Çarşısı Yanı Batıkent

Telefon: 0 312 250 04 87 - 0 312 251 99 08

e-posta:
info@kayabayazitoglulisesi.k12.tr

GRUP KARTI

Oğuz Kağan Turhan (Bas Gitar): 17 yaşında. Klasik gitarla başladığı müziğe 3 yıldır bas gitarla devam ediyor. İleride hukuk okumak istiyor.

Mesut Cihangir (Elektro Gitar): 16 yaşında. Küçüklüğünden beri müzikle uğraşan Mesut iki yıldır elektro gitar çalıyor. İleride de bilgisayar mühendisi olmak istiyor.

Anıl Balıksatanlar (Bateri): 17 yaşında ve bir yıldır bateri çalıyor. Profesyonel olarak basketbol oynuyor ve tiyatrocu olmak istiyor.

Dilan Davutoğlu (Vokal): 17 yaşında. Müziğe saz eğitimi ile başladı. Mimar olmak sitiyor.

Ece Beşiroğlu (Vokal): 16 yaşında. Konservatuvarı bırakıp Kaya Beyazıtoğlu’na gelen ve şan eğitimi alan Ece kaymakam olmak istiyor.

Taha Tarman (Elektro Gitar): 16yaşında. İki yıl klasik gitar üç yıl blok flüt bir yıldır da elektro gitar çalıyor. Muhasebeci olmak sitiyor.

Arif Serhat Yaylalı (Vokal): 17 yaşında. Küçüklüğünden beri müzikle uğraşıyor. İleride mütercim tercümanlık yapmak istiyor.

Özgür Çelik (Bağlama) : 17 yaşında. 6 yıldır müzikle uğraşıyor. Fizyoterapist olmak istiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!