Başkent’e dokuz yeni sağlık ocağı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’e dokuz yeni sağlık ocağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünün kendi imkanlarıyla açtığı dokuz sağlık ocağı ile Çankaya 2 Nolu Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi törenlerle hizmete girdi.

Ankara Vali Vekili Fahri Aykırı, Çankaya’da iki sağlık ocağı ve bir ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi, Sincan’da beş, Gölbaşı’nda da iki sağlık ocağının hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törenlerdeki konuşmasında, Türkiye’nin hızla büyüdüğünü ve sağlık sektörüne yapılan yatırımların gün geçtikçe daha da arttığını belirterek, ortalama yaşam süresinin 50’lerden 74’e yükseldiğini söyledi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy da 2002 yılından itibaren sağlıkta vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, bugün açılanlarla Ankara’daki sağlık ocağı sayısının 262’ye yükseldiğini bildirdi.

100 milyon TL yatırım

Bulabildikleri en iyi binaları hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan kiraladıklarını dile getiren Aksoy, "Bu binaların içini sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız için en iyi şekilde donattık. 2008’in Ağustos ayı ile bu yılın Ağustos ayları arasında sağlık hizmetleri için 100 milyon TL yatırım yapıldı. Sağlık hizmetlerinde vatandaşa biraz daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Çankaya Kaymakamı Hulusi Arat da sağlık hizmetleri açısından hala Çankaya’nın ihtiyaçlarının bulunduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!