Başkent düşüşte

Güncelleme Tarihi:

Başkent düşüşte
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 16:35

Türk Telekom’un basketbol ligine veda etmesinin ardından Başkent’te bu sezon küme inen takım sayısı 5’e yükseldi.

Haberin Devamı

Başkent sporu bu sezon da kan kaybını sürdürdü. Futbol, basketbol, voleybol ve hentbol liglerinde, küme düşen Ankaralı takım sayısı 5’e çıktı. Bu kervana en son eklenen takım ise basketbol erkekler birinci liginde geçmişinde önemli başarılar bulunan ve kupalar kazanan Türk Telekom oldu.
Bu sezona yenilenen kadro ile giren mavi-beyazlılar, Avrupa Kupası’nda son 16 turuna kadar yükselmesine rağmen ligde bir türlü bekleneni veremedi. 28. hafta sonunda lige vedası kesinleşen Türk Telekom, sezonun son haftasında kendi evinde oynadığı karşılaşmada, Banvit’e yenildi. İkinci yarıda oynadığı 15 maçta sadece 3 galibiyet alan, son 8 maçta 7 kez yenilen ve küme düşme endişesini yakından hisseden TED Ankara Kolejliler ise Türk Telekom’un, bitime 2 hafta kala ligden düşmesinin kesinleşmesinin ardından, lige tutundu.

Haberin Devamı

FUTBOL VE HENTBOLDA 2 KAYIP

Voleybol Kadınlar Birinci Liginde kötü bir sezon geçiren İlbank, Hentbol Erkekler Süper Lig takımlarından Ankara Hentbol İhtisas, Üçüncü Futbol Ligi Birinci Grup takımlarından Gölbaşıspor ve İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grup takımlarından Ankara Demirspor, bir alt kümeye inen Başkent’in diğer temsilcileri oldu.
Futbolda Gençlerbirliği, Bugsaş, Ankaragücü, voleybol erkeklerde; Ziraat Bankası ve Maliye Milli Piyango, voleybol kadınlarda Halkbank, hentbol erkeklerde Maliye Milli Piyango, hentbol kadınlarda Ankara 1910 Spor Kulübü, sezonun sonunu rahat getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!