Başkasıyla evlendim ama onu bir türlü unutamıyorum

Başkasıyla evlendim ama onu bir türlü unutamıyorumGüzin Abla... Yalvarırım bana da bir akıl ver. Herkese yardım ediyorsun, ne olursun bana da bir şeyler söyle.

Kendi başıma düşünecek halde değilim. Sana yurtdışından yazıyorum. 3,5 sene önce internetten bir kızla tanıştım. O da benimle aynı kentteydi ve evlerimiz yakındı. Hemen arkadaş olduk sonra da aşık olduk. Evlenmeye karar verdik. Bizimkiler onun ailesine gittiler, tanıştılar. Daha sonra o da beni annesiyle babasıyla tanıştırdı. Her şey çok ama çok güzel gidiyordu. O zamanlar 26 yaşındaydım, hayatımda ilk defa bir insanı bu kadar taparcasına seviyordum. Sonra ne oldu bilmiyorum, birden benden uzaklaşmaya başladı. O benden mesaj almadan uyumayan kız gitmiş, yerine duyarsız, ilgisiz, soğuk bir insan gelmişti. O sırada ailesiyle izne gittiler.

Bu süre içinde bir kez bile aramadı beni, mesaj bile çekmedi. Döndüğünde ise dünyamı karartan mesajı geldi. "Beni bir daha arama" yazıyordu. Keşke o an ölseydim de bu mesajı okumasaydım. O gitti ama beni de benden götürdü, nerdeyse alkolik olacaktım onun yüzünden.

Aradan 1,5 sene geçtikten sonra bizimkilerin aklına uyup Türkiye’den bir kızla evlendim. Sonra anladım ki olmuyor; 3 ay sonra ayrıldık. 3 yıl sonra yeniden evlendim; bu sefer buradan bir kızla. Beni çok seviyor, bana çok değer veriyordu, ben de onunla mutlu olacağımı düşünüyordum. Ama düğün arifesinde hayatımı karartan, unutamadığım aşkımla, beni borç batağına sürükleyen kara gözlümle tekrar mesajlaşmaya başladık. Bana resmini gönderdi, içimdeki ateş yeniden alevlendi. Şimdi her an düşüncem yine onda. Eşim 3 aylık hamile; hep kavga ediyoruz. Tabii benden kaynaklanıyor. Çünkü ben vefasızımı unutamıyorum. Artık 30 yaşındayım güzel bir eşim, iyi bir işim var. Mutlu olmam gerekirken aklım hep onda. Ne olur yardım et, başını ağrıttımsa bağışla.

RUMUZ: SEVDALIYIM

Bu ne garip dünya, insanoğlu ne kadar anlaşılmaz, değil mi? Erkek ya da kadın hiç fark etmiyor, insanlar ne kadar horlanırsa, ne kadar acı çektirilirse, ne kadar peşinden koşturulursa, ne kadar istenmezse, o kadar deli divane aşık oluyor. O insanı unutamıyor, her türlü aşağılanmaya katlanıyor. Kendisini seven, her türlü fedakarlığa katlanan kişiyi ise yerden yere vurmaktan, ona acı vermekten kaçınmıyor. Sevgili oğlum, bu hanım kız, belli ki seninle internette flört ettiği gibi başkalarıyla da fıkırdaşmaktaymış. Seninle yakınlaşırken, başkalarına da ilgi gösteriyormuş. Bunun pek çok örneği var. Seni kendine bağlamış, ama bu arada başkalarıyla da çıkmış olmalı. Kendi kafasına göre, daha iyi birini bulunca seni bırakmış olmalı. Şimdi sen yuva kurunca, mutluluğunu bozmak, senden tekrar para sızdırmak, kendini unutturmamak için harekete geçmiş. Eminim şu sıralar boştadır. Bunlar ruhsal açıdan hastalıklı kişiler olmalı. Seninle oynuyor işte, görmüyor musun? Eşine, doğacak bebeğine haksızlık etme, günahını ömür boyu çekersin.

İlişkiye girmeme rağmen kızlık zarım yırtılmadı

Sevgili Güzin Ablacığım, ben 19 yaşında bir genç kızım. Sevdiğim bir gençle 6 ay kadar önce nişanlandım. Evlenmemize daha oldukça uzun bir zaman var. Ve nişanlımla cinsel ilişkiye girdik. Onunla bir süreden beri hemen hemen karı-koca hayatı yaşıyoruz. Ama benden ne ilk seferde, ne de daha sonra kan geldi. Kızlık zarım hiç yırtılmadı. İşaret olmadı. Hálá beraber olmayı sürdürüyoruz, yine de kan gelmiyor. Bu nişanlımı olduğu kadar beni de huzursuz ediyor. Neden kızlık zarım yırtılmadı?

RUMUZ: SARIŞIN

Sevgili kızım, biliyorsun köşemde bekaretle ilgili sürekli bilgi verdiğim halde, sanırım ya dikkatinizden kaçıyor, ya da kendi durumunuzu herkesten farklı sanıp telaşlanıyorsunuz.

Senin durumunda endişe edilecek ya da huzurunuzu kaçıracak bir şey yok. Sık sık tekrarladığım gibi, kızlık zarı zaman zaman vajinanın derinliğinde olabiliyor. Cinsel ilişki sırasında yırtılmayabiliyor. Ya da yine sık görülen bir başka şekliyle, kızlık zarı, esnek olabiliyor. Yine ilişki sırasında yırtılması söz konusu olmuyor. Dolayısıyla da kan gelmiyor. Senin durumundaki genç kızlar, ne yazık ki çoğu zaman evliliklerinin ilk gecesi bakire olmadıkları iddiasıyla ya baba evine geri gönderiliyor ya da eşlerinden hayatları boyunca hakaretler dinlemek zorunda kalıyorlar. Daha geri kafalı ailelerde, gazetelerde sık sık rastlandığı gibi, olay namus davası haline getirilip, cinayetle sonuçlanabiliyor. Kızcağız hiç suçu olmadığı halde, yalnızca fiziksel bir değişiklik nedeniyle öldürülüyor. Bu nedenle kızım, sen yine şanslı sayılırsın. Dua et ki, nişanlın bunu sorun haline getirmemiş. Yine de daha kesin bilgi edinmek istiyorsan bir kadın doğum uzmanına başvurup, muayene olabilirsin.

Onu görünce sanki içimde kelebekler uçuyor

Merhaba Güzin Abla, köşeni son 2 aydır okuyorum, gerçekten çok doğru düşünüyor, güzel öğütler veriyorsun. Benim birçok problemim var. Öncelikle bir gençle ilgili. Hiç konuşmadık onunla. Ama onu görünce içimde sanki kelebekler uçuyor, çok garip hissediyorum. Sanki dünyada bir tek onunla ben varmışız gibi... Bu aşk mı?.. Onu görünce sanki yeniden doğmuşum gibi hissediyorum. Eğer bu aşk değilse bile muhteşem bir duygu. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yanına gidip bunları anlatmalı mıyım yoksa onun gelmesini mi beklemeliyim? Allak bullak oldum. Oysa onu düşünmekten çok derslerimi düşünmem gerekiyor.

RUMUZ: KARIŞIK KIZ

Doğru söylüyorsun, dersler önemli. Yine de belli ki yüreğinin pır pır ettiği bir dönemi yaşıyorsun. Bu anlattıkların aşk değilse bile çok güzel duygular. İnan bunu yaşamak, ilişkiyi yaşamaktan bile güzeldir çünkü tanıştıktan sonra bu büyü genellikle bozulur. Onun hayal değil de gerçek olduğunu, kusurlarının olduğunu görmek büyüyü bozar. Yine de madem bunları hissediyorsun, onunla yakınlaşmak için çareler arayabilirsin.
Yazarın Tüm Yazıları