Başkanlardan ‘Gay yasası’ protestosu

Güncelleme Tarihi:

Başkanlardan ‘Gay yasası’ protestosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2014 20:23

Rusya’dan çıkan ‘Anti gay’ yasası nedeniyle 22. Kış Olimpiyatları’nın açılış törenine Avrupa ülkelerinin çoğu devlet başkanı düzeyinde katılmayacak.

Haberin Devamı

Soçi’nin açılış seremonisini, Avrupa ülkesi devlet başkanları protesto edecek. Rusya’da çıkan ‘Anti-Gay yasa nedeniyle, bir çok Avrupa ülkesi açılış törenine katılmayacak. Törende ABD Devlet Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel yer almayacak. Ancak İtalyan Başbakanı Enrico Letta, Hollanda Kralı Willem-Alexander, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe, açılışta Vladimir Putin’in yanında yer alacaklar.

SOÇİ’NİN BİLİNMEYENLERİ / HÜRRİYET TV



SADECE BAŞLIKLARA ÇIKAR
KONUYLA ilgili konuşan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, bu üst düzey boykutun sadece basında manşetlere çıkacak gösterişli bir hareket olduğunun altını çizip “Bundan başka hiçbir şey değiştirmez” ifadelerini kullandı. Bach, spora saygı gösterip barışın yayılması için çaba harcayan herkese çok teşekkür ettiğini söylerken ”Burada yapılanları ve sporu siyasete alet etmemek gerekiyor. Ya da bu yapılanlardan siyasal konjonktürde bir çıkar elde etmeyi düşünmemek gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

GOOGLE'dan anlamlı Doodle
İnternet devi Google bugünkü anasayfasını olimpiyatlara ayırdı ve hoş bir doodle ile kullanıcılarını selamladı. Google, Rusya'da anti gay yasasına karşı Olimpiyat İlkeleri'ni yayınladı.

Başkanlardan ‘Gay yasası’ protestosu

Google'ın Olimpiyat İlkeleri doodle'ını hazırlamasında Rusya'da eşcinsellik propagandasını yasaklayan yasa etkili oldu.

Dev törenin grubu t.A.T.u mü?
RUSYA’nın ev sahipliğinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları’nın açılış törenine ait detaylar bir devlet sırrı gibi saklanırken, seremonide kendilerini lezbiyen olarak tanıtan ama daha sonra bunu sadece reklam amacıyla yaptıklarını açıklayan t.A.T.u grubunun sahne alması bekleniyor. Rusya Takımı’nın Fisht Olympic Stadı’na girişi sırasında Lena Katina ve Yulia Volkova’dan oluşan ve 2003 yılında popüler olan t.A.T.u Grubu’nun ‘Not Gonna Get Us’ isimli şarkısınıın çalınacağı ama bunu ikilinin canlı olarak söyleyeceği iddia edildi.

Haberin Devamı

Efsane katılamayacak
KADIN tenisinin efsanesi ve kadınalrla erkeklerin eşit şartlara oynaması için yoğun mücadeleler veren Billie Jean King, açılışa katılamayacak. ABD Delegasyonunun Başkanı olan King, annesinin hastalığı nedeniyle törene katılamayacak.

İlk gün ilk kaza
RESMİ açılış töreniyle bugün başlayacak 22. Kış Olimpiyat Oyunları’nda ilk kaza dün yaşandı. Kadınlar alp disiplini iniş antrenmanları Daniela Merighetti’nin yaptığı büyük kaza nedeniyle durduruldu. İtalyan sporcunun önemli bir sıkıntısı olmadığı açıklandı.

Çerkez protestosu bekleniyor
KIŞ Olimpiyat Oyunları bugün yapılacak açılış töreni ile resmen başlayacak anacak Rusya’da oyunlar dışında gündem de yoğun. Soçi’deki oyunlar öncesinde Rusya’da insani, siyasi, ekolojik, ekonomik, ayrımcılığa ve güvenliğe dair pekçok sorun gündeme geldi. Bunlardan en önemlisi oyunların Çerkes Soykırımı’nın 150. yıldönümüne denk geliyor olması. Soykırımın kabul edilmesini isteyen Çerkeslerin, oyunlar öncesinde gösterdikleri tepkileri oyunlar sırasında da göstermeleri bekleniyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!