Başkanlar İzmir için pedal çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar İzmir için pedal çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 20:46

 İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları, kentlilerin "Bisikletle yaptığı kilometreler" ile yarıştığı ve en çok pedal çeviren kentin kazandığı Avrupa Bisiklet Yarışması'nda (European Cycling Challenge 2017), İzmir'e destek olmak için pedal çevirdi.

Haberin Devamı

 

Avrupa Bisiklet Yarışması'nda geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 17'nci olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl birincilik için yarışıyor. Polonya'nın Gdansk kentiyle kıyasıya bir yarış içine giren İzmir, 22 Mayıs itibariyle rakibinden 36 bin kilometre geride bulunuyor.  Kentteki bisiklet dernek, kulüp ve platformları, İzmir'in başarısı için adeta seferberlik ilan etti. Yarışmanın sona ereceği 31 Mayıs öncesi belediye başkanları çevirdikleri pedallarla yarışmaya destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, bürokratlar ve bisiklet tutkunlarıyla birlikte Konak İskelesi ile Alsancak İskele arasında pedal çevirdi. 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, güzergahta pedal çevirmeye başlamadan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Avrupa Bisiklet Yarışması'nda  ikinci durumdayız. Polonya'nın bir kentiyle yarışıyoruz. Eğer son bir hafta içinde tüm hemşerilerimiz kayıt olup, yarışmaya katılıp bisiklet kullanırlarsa birinci olma şansımız çok yüksek. İzmirliler telefonları ile bu uygulama dahil olup, bisiklet kullanırlarsa İzmir'in birinci olmasına katkıda bulunabilirler. Davet ediyoruz. Biz de farkındalık yaratmak üzere bisiklet kullanacağız" dedi. Kocaoğlu, güzergahı tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada ise, kısa mesafe olduğu için yorulmadığını, farkındalık yaratmak için pedal çevirdiklerini belirtti. Hem yarışmaya katkı hem de bisiklet kullanımını arttırmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Kocaoğlu "Bisikleti sadece spor amaçlı değil ulaşım amaçlı da kullanılmasını öneriyorum. Bunu niçin bisiklet yollarını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. 
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise, İzmir için pedal çevirdiklerini, birinci sıraya yerleşmeyi umduğunu söyledi. Piriştina "İzmir'de yaşamak nefes almak, İzmirli olmak ve İzmirli gibi durmak, bunların hepsi çok farklı heyecanlar. Bugün de bisiklete binmeyi yaşayacağız. Daha önce bu fırsatı yaşamamış insanlara da sesleniyorum. İzmir'de bisiklete binmek de bir başka" dedi. 
Avrupa Bisiklet Yarışması'na İzmir'i temsilen bu yıl bir kez daha katılan Büyükşehir Belediyesi, İzmirli bisiklet platformu, kulüp ve derneklerinin de desteğiyle yarışmayı sürdürüyor. Geçen yıl 52 Avrupa kenti arasında 72 bin 73 kilometre ile 17'nci olan İzmir, bu sene 22 Mayıs itibariyle 494 bin kilometre ile birinci sırada olan Polonya'nın Gdansk kentinin arkasında 458 bin kilometreyle ikinci durumda bulunuyor. Yarışma 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Kentlerin birbirlerine 'Meydan okuması' olarak da tanımlanan yarışmada, şehrinin takımına ücretsiz kaydolan herkes, bisiklet yolculuklarını bir ay boyunca mobil uygulama ile kaydederek Avrupa şehirleri ile yarışıyor.  



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!