Başkanlar 23 Nisan’ı Kutladı

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar 23 Nisan’ı Kutladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 17:09

Balıkesir’in Ayvalık ve Edremit Belediye Başkanları yayınladıkları 23 Nisan Mesajları ile çocukların bayramını kutladılar.
Sosyal Medya üzerinden yapılan yazılı açıklamalarda Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer “Yaşasın 23 Nisan, Yaşasın çocuklar. Kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirerek tüm insanları barış içinde yaşayacağı bir dünyanın oluşmasını hedefleyen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun”dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise “Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 95. yılını kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, Ulusumuzun babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisinin seçtiği, temsilcileri aracılığı ile yönetilmeye başlandığı günün adıdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, Türk Ulusu’nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. Büyük Önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük Önderimiz, dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir. Bu anlamlı günde Atamızın tüm çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, aziz atamızı bir kez daha sevgi saygı ve minnetle anıyoruz.”dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!