Başkanına söyle beni Fener'e alsın

Güncelleme Tarihi:

Başkanına söyle beni Fenere alsın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2007 12:51

Dünyaca ünlü Brezilyalı golcü Ronaldo, Fenerbahçe forması giyen vatandaşı Roberto Carlos'u telefonla aradı.

Haberin Devamı

Akşam gazetesinden Alaattin Metin haberine göre, Ankaraspor maçı yeni bitmişti.. Şeref tribününden asansöre binen Asbaşkan Murat Özaydınlı’nın telefonu çaldı.. Arayan Roberto Carlos’tu.. Asansörden indi, soyunma odasının koridoruna doğru yürürken, Carlos ile göz göze geldiler.. Brezilyalı futbolcu gülerek yanına geldi.. Sonra bir köşeye çekilerek şöyle dedi:
“İki gündür Ronaldo ile konuşuyorum.. Dün iki saate yakın internette konuştuk. Bugün de bir saatten fazla telefonla görüştük.. Fenerbahçe’ye gelmek istiyor.. Başkana söyle beni Fenerbahçe’ye alsın.. Sezon sonunda sözleşmem bitiyor.. Eğer isterse, seve seve Türkiye’ye gelip, Fenerbahçe’de oynarım, diyor”

Özaydın hafif bir tebessüm etti. “Senin de iyi arkadaşın değil mi?” diye sordu. Sonra Başkan Aziz Yıldırım’a giderek, “Ronaldo bize gelmek istiyor, haberin olsun başkan” dedi.. Ve Roberto Carlos ile aralarında geçen konuşmayı anlattı.. Yıldırım’ın o an yüreği cız etti.. “Ah bir yabancı kontenjanımız boş olsaydı, hemen alırdık” cevabını verdi. Ama aklı, Ronaldo gibi bir yıldızın Fenerbahçe’ye gelmek istemesinde kaldı. Bu ünlü futbolcunun Milan ile sözleşmesi sezon sonunda biteceğine göre, o zamana kadar herşey olabilir. Çünkü bonservis parası yok.

Haberin Devamı

O an düşündüm. Eskiden, çok değil, on-onbeş sene önce Avrupa’dan bir futbolcu alınacağı vakit, sadece görüşmek, şartlarını öğrenmek için o futbolcunun bir dostu aranırdı.. Şimdi ise Ronaldo gibi bir dünya yıldızı Fenerbahçe’ye gelmek için yakın arkadaşı Roberto Carlos’u aracı yapıyor.

Fenerbahçe, Avrupa’da ilginç, bir o kadar da merak edilen kulüp oldu..

Peki, bugün Avrupa’da ilgi duyulan ve merak edilen bir kulüp olan Fenerbahçe, bu duruma nasıl geldi.

1.Ortega, Anelka, Appiah, Alex ve Roberto Carlos gibi yıldızların gelmesi..

2. Alacakların gününde ödenmesi, en ufak sorun yaşanmaması ve bu yıldızların Avrupa’da diğer futbolcularla konuşurken F.Bahçe’den övgü ile bahsetmeleri..Yani F.Bahçe’nin Avrupa’da saygı duyulan bir kulüp olması. Ben bunu Appiah’ın transferinde yaşamıştım. Şimdi de Carlos’un ağzından duyduk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!