Başkanı suçladı

Güncelleme Tarihi:

Başkanı suçladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2005 01:51

Milli halterci Halil Mutlu, ‘Doping ilacı benden habersiz yemeğime katıldı. Burası kurtlar vadisi. Ben bu vadide kuzu kuzu yaşamaya çalıştım ama başıma bunlar geldi’ dedi.

CNN Türk’te yayınlanan Arena’ya şok açıklamalarda bulunan milli sporcumuz, ‘Doping ilacı benden habersiz yemeğime katıldı. Burası kurtlar vadisi. Ben bu vadide kuzu kuzu yaşamaya çalıştım ama başıma bunlar geldi’ diye konuştu.

HALTERDE üst üste yaşanan doping skandallarının ardından Türkiye’nin bu spor dalındaki faaliyetleri askıya alınırken, karşılıklı suçlamalar da sürüyor. Doping yaptığı açıklanan Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu rekortmen haltercimiz Halil Mutlu, CNN Türk’te yayınlanan Arena’ya yaptığı açıklamalarda, antrenörü Cafer Topçu ile Halter Federasyonu Hasan Akkuş’u suçlarken, ‘Doping ilacı, benden habersiz yemeğime katıldı’ dedi.

Halil Mutlu’nun, dopingli çıkmasına neden olan ilacın, antrenör Cafer Topçu’nun önerisi ile kullandığı ileri sürüldü. Topçu’nun, Mutlu’ya Bulgarların doping etkisi yapmayan yeni bir ilaç bulduğundan söz ettiği, Halil Mutlu’nun da ilacı kullandığı belirtildi. Ancak ‘testobal probionat’ isimli ilaç vücutta fazla kaldığı zaman doping etkili ‘nandrolan’ maddesine dönüşüyor. Bu maddenin vücuttan atılımı ise çok zor. Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Arena’ya Halil Mutlu’nun bu maddeyi fark etmeden kullanmak zorunda kaldığını ittiraf ettiğini söyledi.

Halil Mutlu da bu açıklamalar üzerine sessizliğini bozdu. Mutlu, bu ilacı kullanmadığını söylerken, ilacın yemeğine katıldığı iddialarını gündeme getirdi. Mutlu, ‘Bir suçlu varsa benim. Yediğime içtiğime dikkat etmemişim. Burası kurtlar vadisi. Ben bu vadide kuzu kuzu yaşamaya çalıştım ama başıma bunlar geldi’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!