Başkanı Ercengiz'den 10 Kasım mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkanı Ercengizden 10 Kasım mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 15:38

Başkanı Ercengiz'den 10 Kasım mesajı

Haberin Devamı

BURDUR, (DHA) - BURDUR Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıldönümünde saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıldığını söyledi. 
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Ercengiz, "Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi liderimiz, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 79'uncu yılında ulusça saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz" dedi.
Atatürk'ün dünyada hayranlık uyandıran başarıları, düşünceleri, barışçı kimliği, liderlik yeteneği, üstün kişiliği, ülküleri ve geleceğe ışık tutan öngörüleriyle tarihe ve insanlığa mal olmuş bir önder olduğuna işaret eden Başkan Ercengiz, şu ifadeleri kullandı:
"Büyük Önder Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zafere ulaştırmıştır. Atatürk'ün 'Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir' sözüyle bizlere verdiği mesaj; Atatürk'ü ve en büyük eserim dediği cumhuriyeti anlamak, cumhuriyetin değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın huzuru ve güvenini de savunan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' sözünü, dünyanın silah seslerinin kirliliğiyle boğulduğu mevcut ortamda şiar edinmek, başta Türk toplumu olmak üzere tüm dünyanın görevi olmalıdır. 20'nci yüzyılın başlarında Türkiye'nin ve dünyanın gidişatını iyi bir şekilde analiz eden Atatürk'ün söylemlerinin haklılığı bugün her ortamda ve her koşulda gözlenmektedir. Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı yüce Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Aramızdan ayrılışının 79'uncu yılında, Türk ulusunun gönlünde ölümsüzleşen yüce Önder Atatürk'ü bir kez daha saygı, minnet, şükran ve özlemle anıyoruz."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!