Başkanı Arslan: İyi bir şehirleşmenin önünü açacağız

Güncelleme Tarihi:

Başkanı Arslan: İyi bir şehirleşmenin önünü açacağız
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 16:00

Başkanı Arslan: İyi bir şehirleşmenin önünü açacağız

Haberin Devamı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, (DHA)- YOZGAT Belediye Başkanı Kazım Arslan, şehircilik konusunda zihniyet devrimi yaparak iyi bir şehirleşmenin önünü açmak istediklerini söyledi. 
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Belediye Kentpark Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenleyerek 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi. 2016 yılı bütçesinin 101 milyon lira olarak belirlendiğini belirterek, “Yaptığımız bütün çalışmalar insan odaklı çalışmalardır. Hedefimiz ferah, insanların rahat edeceği bir şehir oluşturmaktır. Bu konuda özellikle şehri yaymak için Divanlı ve Sarıhacılı köylerini mahalle statüsüne aldık. Şehrin yayılması için yeni projeler üretiyoruz. Bir zihniyet devrimi yaparak iyi bir şehirleşmenin önünü açmak istiyoruz” dedi. 
2016 yılı içerisinde çok sayıda yeni projenin devreye gireceğini anlatan Belediye Başkanı Arslan, “Yeni yapılan hükümet konağı çevresinde uygulamayı planladığımız, meydan projesinde çalışmalar sürüyor ve yaz aylarında ihaleye çıkabiliriz. Yine Büyük Cami çevresi projesi, kent meydanı projemiz ve kapalı otopark projemiz bu yıl içerisinde başlayacak çok öneli projelerimizdir. Özellikle otopark sorununu yapacağımız kapalı otoparklar ile çözeceğiz. Belediye binamızın üst kısmındaki alana 350 araçlık bir otopark yapılacak. Yine Büyük Cami Çevresi projesinde de 250 araçlık başka bir kapalı otopark yapılacak. Eski Sanayi Sitesinde yapımı planlanan konut projesi başlıyor ve müteahhit firma şantiyesini kuruyor. Sanayi sitesinde bulunan enkazları belediyemiz kaldıracak. Firma da inşaata başlayacak. Menekşe Evleri Projemiz ile birlikte burası çok güzel bir görünüme kavuşacak”  diye konuştu.
Yozgat’ın son 50 yıllıdır aynı alan içerisinde sıkıştığını, şehrin genişlemesi ve daha ferah ortamlar oluşturulması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!