Başkan'dan Çeşme'ye su müjdesi, "Çeşme suya doyacak"

Güncelleme Tarihi:

Başkandan Çeşmeye su müjdesi, Çeşme suya doyacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 17:49

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis toplantısında kent gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı tatilinde Çeşme’de yaşanan yoğunlukla birlikte baş gösteren su sorununun çözümü için harekete geçtiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, bayram öncesi meydana gelen ve giderilen arızadan sonra depoların dolmaması nedeniyle ilçeye yeterli su verilemediğini söyledi. Kocaoğlu, hem ilçenin eskiyen altyapısını yenileyeceklerini, hem de yeni bir hatla ilave su getireceklerini müjdeledi.
İzinleri bekliyoruz
Geçmiş yıllarda hizmet veren Fransız firmasının anlaşma süresinin bittiği için Alaçatı ve Çeşme’nin altyapı sorunu yaşadığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Projeyi bitirdik, altyapı ihalesine çıkıyoruz, seneye bitirmeyi düşünüyoruz. Ancak suyu versek de sistem taşımıyor. Çünkü Çeşme’nin en büyük problemi altyapı yetersizliği. Eğer kuraklık olursa ve Kutlu Aktaş Barajı’nda su olmazsa, biz Çeşme’ye su veremeyiz. Bizim 2 senedir düşündüğümüz bir şey var. Yeni bir hatla tüm birleşik sistemle Çeşme’yi beslemek istiyoruz. Ama burada bir handikabımız var. Eski Çeşme yolundan boruları geçirebilmek için Karayolları’ndan izin alamadık. Bunu elbirliğiyle çözersek biz de kısa zamanda suyu getiririz. Kuraklık da olsa Çeşme’nin su problemini çözeriz. Planlanan Karareis Barajı yapılsa da, o suyu pompaya taşıyacak hatta ihtiyacımız var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!