Başkan Zolan, 2017'yi değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Zolan, 2017yi değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 12:15

Başkan Zolan, 2017'yi değerlendirdi

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2017'yi değerlendirdiği toplantıda, geçen yılın en önemli gündeminin altyapı ve ulaşım olduğunu belirterek, "İçme suyu hatları delik deşik, kanalizasyon hatları yetersiz, yağmur suyu şebekesi olmayan şehirde altyapıyı yapmak zorundaydık. Biz bu durumu bile bile görmezden gelseydik, millete, kendimize hakka hesap veremezdik. Biz kendi ikbalimizi değil, şehrin geleceğini düşündük" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, 2017 değerlendirme toplantısı düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Zolan'ın yanı sıra Genel Sekreter Mustafa Ünal, Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter yardımcıları Mustafa Gökoğlan, Ali Aydın, Aytaç Turgut ve daire başkanları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Geçen yıl birçok dev projenin hayata geçtiğini vurgulayan Zolan, kentin en önemli gündemi olan altyapı ve ulaşım konusunda çalışmalar yapıldığını söyledi. Zolan, "Denizli'nin altyapısı 60-70 yıl önce yapıldığı için mevcut durumu görmezden gelemezdik. Biz kendi ikbalimizi değil, şehrin geleceğini düşündük. Şehrin çekirdek altyapısının yanına 2017 yılında Fatih, Deliklitaş, Cumhuriyet, İncilipınar, Akkonak, Karaman, Merkezefendi, Muratdede ve İlbadı mahallerinde altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Sadece merkezde değil ilçelerimizde de çalışmalarımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Büyükşehir olduğumuz günden bugüne toplam 3 bin 420 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattını tamamladık. Geçmişte altyapısını yaptığımız hiçbir yeri tekrar kazmıyoruz. Altyapı bittikten sonra, üste ne yaparsan yakışır. Altyapı olmadan yapılacak her şey geçici olacaktır. O yüzden altyapısı biten noktalarda hızlı bir şekilde üst yapı çalışmalarımızı sürdürüyor ve neticelendiriyoruz. Üst yapılar tamamlandığında şehrimizde güzellikler ortaya çıkacak. 2018 Mayıs ayında inşallah olağanüstü bir şey olmazsa üst yapı çalışmalarımızı da tamamlayacağız" diye konuştu.

PROJELER BİTİNCE ULAŞIM RAHATLAYACAK

Başkan Zolan, kentin en önemli diğer gündeminin ulaşım olduğunu belirterek, "Denizlimize çok sayıda yatırım gerçekleştirdik. Çevreyolu- Bozburun Köprülü Kavşağı, Zeybek Köprülü Kavşağı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağını tamamladık. Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Köprülü Kavşağı, Üçler Bölgesindeki yeni çevre yolu, İlbade- 29 Ekim Bulvarı arası 30 metrelik yeni çevre yolumuz en kısa sürede tamamlanarak, hizmete alınacaktır. Şehrimizin kalbi Üçgen'de sürdürülen köprülü kavşak çalışmalarımız son sürat devam etmektedir. İzmir-Antalya güzergahını tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine verdik. Üçgen'de kimse ışıkta beklemeden yoluna devam edecek" dedi.

Sağlık, spor ve yeşil alan ve çevre hizmetlerinde de son derece başarılı olduklarını söyleyen Zolan, "Kişi başına 14 metrekare yeşil alan düşüyor. Bu Avrupa standartlarında 8 metrekare herkesin evinin en fazla 200-250 metre uzağında bir parka sahip. 2004 yılında bu şehirde doğru dürüst gidilecek park yoktu. 2004'ten bugüne 1101 park yaptık. Denizli'de artık gidilecek pek çok yer var" diye konuştu.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA ÖDÜL

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak pek çok alanda ödüllendirildiklerini ifade eden Zolan, "Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği Şehircilik Kategorisinde Uluslararası Mimar Sinan Proje Olimpiyatları Ödülünü aldık. Türk Dünyası Onur Madalyası bize takdim edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Akıllı Şehir Uygulamaları Ödülü, Trafik Yönetim Sistemi projemiz nedeniyle bize verildi. EMITT 2017'de En Etkin Organizasyon Ödülü ve Cam Festivali ile Yerel Proje Ödülüne layık görüldük. Derdimiz ödül almak değil, halkımızın bize inanması güvenmesidir" diye konuştu.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!