Başkan Yılmaz : Gençlerimiz parlamentoda olmalı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yılmaz : Gençlerimiz parlamentoda olmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 12:10

Başkan Yılmaz : Gençlerimiz parlamentoda olmalı

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SİVAS'ta yerel bir televizyon kanalının ana haber bültenine konuk olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, seçilme yaşının 18'e indirilmesinin büyük biz kazanım olduğunu dile getirerek, "Türk Gençliği öyle sıradan bir gençlik değil. Cumhurbaşkanımız ve kurucu genel başkanımızın kararı ile artık gençlerimiz de parlamentoda yer alacak" dedi.

Siyaset Akademisi programı sunumu için Sivas'a giden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve beraberindekiler ile birlikte Sivas Paşabahçe Mesire alanında yapımı devam eden Yamaçevler Projesi'ni yerinde inceledi. Ardından Sivas Merkez Cumhuriyet Meydanı'ndaki Osmanlı Dönemi eserleri olan Sivas Valiliği, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongre Müzesi, Kale Camii ve Selçuklu Dönemi eserleri olan Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi ve Çifte Minare Medresesini gezdi.

GENÇLERİMİZ ÜLKE YÖNETİMİNDE SORUMLULUK ALACAK

Kentteki tarihi gezisinin ardından Sivas'tan yayın yapan televizyon kanalının ana haber bültenine konuk olan Başkan Yılmaz, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Başkan Yılmaz, "Parlamentoda 18 yaşında milletvekilimiz olacak. Bu ne kadar güzel bir şey. Sadece parlamentoda olmayacak. Belediyelerin meclisinde de olacak. Gençlerimiz artık ülke yönetiminde sorumluluk alacak. Ülkemiz nüfusunun yüzde 50'si 25 yaş altında. Dolayısıyla bu kadar büyük potansiyeli olan bir ülkede sadece seçme hakkı değil seçilme hakkı da verilmesini ben çok önemli bir kazanım olarak görüyorum. Dünyanın çok gelişmiş batı demokrasilerinde böyle burunları çok havada olan ve kendilerini demokrasi ülkesi sayan bir çok ülkede dahi bu yok. O bakımdan kurucu Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın talimatları ile olmuş olan ve kararlaştırılmış olan bu kazanım için kendilerine şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!