Başkan Yılmaz Afrin’de destan yazan komutanla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yılmaz Afrin’de destan yazan komutanla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 16:07

Başkan Yılmaz Afrin’de destan yazan komutanla buluştu

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Zeytin Dalı Harekatında Afrin'de Burseya Dağını alarak Türk Bayrağımızı diken timin Samsunlu komutanı astsubay üstçavuş Sercan Büyükkal ile bir araya geldi.

Afrin'in Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilmesi öncesi Samsunlu komutan Sercan Büyükkal ile telefonda bir görüşme yapan ve ardından kahraman Mehmetçiğin anne ve babasını evinde ziyaret eden Büyükşehir Beyeriye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, izine gelen astsubay üstçavuş Sercan Büyükkal ile başkanlık makamında görüştü.
Görüşmede, Afrin'de Mehmetçiklerin destan yazdığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Burseya Dağına Türk Bayrağımızı diken timin Samsunlu komutanı Sercan Büyükkal'ın da görev yaptığı Zeytin Dalı Harekatında önemli bir zafere imza attığına dikkat çekti.
Zeytin Dalı Harekatının ilk haftalarında Burseya Dağının alınması ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletinin moral bulduğunu ifade eden Yusuf Ziya Yılmaz, "Rabbim tüm askerlerimizden razı olsun onları korusun. Afrin herakatı büyük bir zafer ile neticelendi. Şimdi sıra da Münbiç var. Milletimizin duaları sizinle. Ben inanıyorum ki Münbiç harekatından da zaferle çıkacağız. Zeytin Dalı Harekatında şehitlerimizin olması yüreklerimizi yaktı. Samsun'a da şehitlerimiz geldi. Samsunlu Burak Akalın, Hüseyin Şahin, Göksu Şafak Şahin evlatlarımız bu vatan için Zeytin Dalı Herakatında şehit düştüler. Allah'ım tüm şehitlerimizden razı olsun. Şahsınızda sizi ve tüm Mehmetçiklerimizi Samsun adına kucaklıyor ve Afrin zaferi için tebrik ediyorum" dedi.

Burseya Dağını alan timin Samsunlu komutanı Sercan Büyükkal'da görüşmede Yusuf Ziya Yılmaz'a ailesine yaptığı ziyaret için teşekkür ederek, şöyle konuştu;
"Sayın başkanım, Afrin'de görev yapan askerlerimizin hepsi vatanına milletine canını hiç çekinmeden verecek olan insanlar. Biz orada vatanımız için varız. Devletimiz hiçbir şeyimizi eksik etmiyor. Milletimizde bizlere duaları ile sahip çıkıyor. Bizim için önemli olan vatan sağ olsun gerisi teferruat. Burseya Dağına bayrağımızı dikmenin gururu ve onurunu yaşıyoruz. Askerlerimizin hepsi canlarını ortaya koyarak Afrin'de görev yapıyor. Burseya Dağını teröristlerin başlarına yıktık. Arkalarına bakmadan kaçtılar."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!