Başkan Yelkovan: Ertelenen sigorta primlerini ödemeyi unutmayın

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yelkovan: Ertelenen sigorta primlerini ödemeyi unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 14:45

Başkan Yelkovan: Ertelenen sigorta primlerini ödemeyi unutmayın

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabit Yelkovan esnafı ertelenen sigorta primleri konusunda uyardı
Başkan Yelkovan, işçilik maliyetinin azaltılması amacıyla ertelenen sigorta primlerinin belirlenen tarihlerde ödenmesi gerektiğini söyledi. Yelkovan, 2016 yılı aralık ayına ait ertelenen sigorta primlerinin bu ayın sonuna kadar ödenmesi gerektiğini belirterek, 2016 yılında asgari ücretin bin 273'ten, bin 647 liraya artması nedeniyle işverenlerin üzerindeki işçilik maliyetini azaltmak amacıyla geçen yıl getirilen asgari ücret desteğinin bu yılda devam ettirildiğini dile getirdi.
Yelkovan, asgari ücret desteğinden yararlanan işverenlerin 2016 aralık ve 2017 ocak - şubat aylarına ait sigorta primlerinin ödenmesinin kanun ile 2017 ekim, kasım ve aralık aylarına ertelendiğini ifade etti. Yelkovan şöyle konuştu:
"Ertelenen sigorta primlerinin 26 Aralık 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Esnafımızın başta asgari ücret desteği olmak üzere beş puanlık sigorta prim indirimi ve diğer sigorta prim teşviklerinden yararlanmaları, prim borçlarının bulunmaması ve süresinde ödemesine bağlıdır. Ayrıca, süresinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak, esnafımızın halihazırda yararlandıkları ve yararlanacakları asgari ücret desteği ve prim teşviklerinden mahrum kalmamaları ve bu hakların devamı için ertelenen ve vadesi gelen prim borçları ile birlikte cari ay ve yapılandırılmış eski borçlarının taksitlerinin de ödemesi süresi gelmiştir. Esnafımız ertelenen sigorta primlerini zamanında ödemeyi unutmamalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!