Başkan Yaşar, ‘Havacılık ve Uzay Günleri’ etkinliğine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yaşar, ‘Havacılık ve Uzay Günleri’ etkinliğine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 12:25

Başkan Yaşar, ‘Havacılık ve Uzay Günleri’ etkinliğine katıldı

Haberin Devamı

Birol KARAKILIÇ/ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Anka Havacılık ve Uzay Topluluğu tarafından düzenlenen, ‘Havacılık ve Uzay Günleri 2018’ etkinliğine katıldı.
“Maviden Sonsuza” adıyla bu yıl 4’üncüsü Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, havacılık sektörünün önde gelen isimleri söyleşiler gerçekleştirirken, katılımcılar havacılık ve uzay bilimleri alanında yapılan çalışmaları yakından görme şansı yakaladı.
‘TÜRKİYE, UZAYDA DA SÖZ SAHİBİ OLABİLMELİ’
Geleceğin sektör temsilcilerini profesyonel kariyerlerine hazırlamayı amaçlayan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yaşar, “ Türkiye’nin kendi uçağını kendi yaptığı günleri inşallah sizlerle göreceğiz. Bu hiç zor değil. İvedik ve Ostim Organize Sanayi’nde dünyanın en büyük uçak şirketlerine parça üreten firmalarımız var. Türkiye sanayileşmek, üretmek ve kaynaklarını verimli kullanmak zorundadır. Geçen sene İran Sanayi Bakanı ile görüşürken 45 kişilik uçaklarını kendilerinin yaptıklarını, 90 kişilik uçağı da yakında uçuracaklarını anlattı. Yanı başımızdaki bir ülke maalesef bizden daha iyi noktada. Bizim de uzayda söz sahibi olmamız için sizlerin gayretine ve devletin ekonomik desteğine ihtiyaç var. Bugün sadece uçak konusu değil, pilot bile dışarıdan alınıyor. Türk Hava Yolları, özel şirketlerin çoğu Türkiye’den pilot bulamıyor dışarıdan alıp, çalıştırıyor. Bu noktada geri kaldığımız, bu konuya gereken önemi vermediğimiz acı bir gerçek” dedi.
Anka Havacılık ve Uzay Topluluğu Başkanı Tolga Filazi de, Başkan Yaşar’a desteklerinden dolayı günün anısına teşekkür plaketi verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!