Başkan Yaşar, Dünya Şampiyonu Recber'i ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yaşar, Dünya Şampiyonu Recberi ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 11:07

Başkan Yaşar, Dünya Şampiyonu Recber'i ağırladı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kanada'da düzenlenen Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Yenimahalleli milli tekvandocu Hakan Reçber'i makamında ağırladı.

Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından Kanada'nın Burnaby kentinde düzenlenen ve yaklaşık 100 ülkeden 900 civarında sporcunun katıldığı Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası'na Erkekler 59 kiloda tatamiye çıkan Hakan Reçber, altın madalya kazanarak Yenimahallelileri gururlandırdı. Şampiyon sporcuyu tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Yenimahallemiz eğitimde, kültürde, sporda örnek olmaya devam ediyor" dedi.

GELECEĞİN AYDINLIK YÜZLERİ YENİMAHALLE'DE YETİŞİYOR

Yenimahalle'de yetişen gençlerin sorgulayan, üreten, başarılı, geleceğin aydınlık yüzleri olduğunu ifade eden Başkan Yaşar, “Göreve geldiğimiz günden beri önceliğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin kendine güvenen, mutlu ve sağlıklı bireyler olmalarını sağlamaktı. Bu nedenle Yenimahalle'nin dört bir yanını spor tesisleriyle, yeşil alanlarla, gençlik merkezleriyle, kültür merkezleriyle donattık. Önce insan dedik ve bu yolda çalışmaya devam ediyoruz. Hakan bize onur verdi. Bu genç yaşında ülkemizi en güzel şekilde temsil etti. Gururluyum ve başarılarının devam etmesini diliyorum" diye konuştu.



Hakan Reçber, ilk turda İsveç'ten Linus Croona Samec'i 3-1, ikinci turda Meksika'dan Luis Osorio'yu 4-0, üçüncü turda İngiltere'den Jack Pickin'i 8-4, Çeyrek finalde Tayland'dan Inthat Ratanawangjaroen 10-4, ve yarı finalde Rusya'dan David Nazaryan'ı 10-6 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde de Fas'tan Omer Lakehal'i de 18-12 ile geçen Hakan Reçber, Dünya şampiyonu olarak Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!