Başkan Vurucu, hizmetlerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Vurucu, hizmetlerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 11:08

Başkan Vurucu, hizmetlerini anlattı

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay),(DHA)-HATAY'ın Belen İlçe Belediye Başkanı Adnan Vurucu, belediyeyi borçla devraldığını ancak buna rağmen hizmete devam ettiğini söyledi.
Şehitler Abidesi Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla buluşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, belediyeyi 73 milyon lira borçla devraldığını söyledi. Borcun bir kısmını ödediklerini belirten Vurucu, "Bunun bir kısmının Büyükşehir altyapı ihalesinden dolayıydı bir miktar düştü. 2016'da almış olduğumuz 15 milyona yakın kredinin bir kısmını kullandık, aşağı yukarı borçlar geriledi. Esnafa olan borçları ve personelimizin maaşlarını da ödedik" dedi.
Ümraniye Belediyesinin, 'ağabey kardeş belediye statüsünde' Belen Belediyesi'ne destek verdiğini söyleyen Vurucu "Burası mezbelelik bir yerdi. Misafirlerimizin ve bizlerin rahat edebileceği sosyal tesisimiz oldu. Burayı halka kazandırdık ve hizmete açtık. Resmi açılışımızı çok kısa süre içerisinde Ümraniye Belediye Başkanını davet ederek gerçekleştireceğiz. Kent meydanı denilen alana da 80 dükkan yapacağız. Hemen arka kısmında bulunan yola da 120'nin üstünde Osmanlı mimarisini andıran, ahşap dükkanlar yapılacak. Kabala denilen alanda bir Abdurrahman Paşa türbemiz var, orasının projesi tamamlandı. Belediyemize ocak ayında 778 bin 900 lira tahakkuk etmiş, 338 bin 882lira kesinti yapılmış, 157 bin küsuru banka kredisi asfalttan dolayı yapılan kesinti, net kalan 282 bin lira, ocak ayında sadece personel gelirim 495 bin lira. Başta söylediğim gibi damlasa da aksa da belediye kasasına giriyor. Şubat ayı 634 bin 230 lira tahakkuk edilmiş, 275 bin lira 900 küsuru kesinti var, 116 bin 400 lira bana kalan para, 241bin lira şubat ayı personele verilen maaş 551 bin lira hodri meydan  biraz önce söylediğim gibi parayı iyi idare edersen ödersin. Bütün müdür ve başkan yardımcılarıma talimat verdim ben görmeden hiçbir hamle yaptırmıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!