Başkan Uysal'dan sağlık daveti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysaldan sağlık daveti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 12:41

Başkan Uysal'dan sağlık daveti

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilçede 40 yaş ve üstü 102 bin kadına mektup göndererek Antalya Halk Salığı Müdürlüğü'yle imzaladıkları protokol kapsamında meme kanserinde erken tanı için ücretsiz mamografi çektirmeye davet etti.

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü'yle imzalanan protokolle kadın sağlığı konusunda işbirliğine giden Muratpaşa Belediyesi, ilçede yaşayan 102 bin, 40 yaş ve üstü kadına ücretsiz meme kanseri taraması yaptırmaları için davet mektubu gönderdi. Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın imzasını taşıyan mektupta, meme kanserinin kadınlarda görülen kanser tipleri arasında ilk sırada yer aldığı belirtilerek erken teşhisin hayat kurtardığının altı çizildi.

Başkan Uysal, Muratpaşa'da toplum sağlığı adına önemli projeleri hayat geçirdiklerini belirterek, “Bu çabamızın en temel nedeni toplumda tansiyon, şeker ve kanser hastalıklarının giderek yaygınlaşması yatıyor. Tüm bu hastalıkların panzehiri düzenli spor yapmaktır. Bunun için hızla tesisleşiyoruz. Bu yetmiyor, Muratpaşa'da uygun her noktayı kitlesel sabah sporlarının yapıldığı alanlara dönüştürdük. Özellikle kadınlarımızın sabah sporuna inanılmaz ilgisi var" diye konuştu.

Bununla birlikte ücretsiz beslenme danışmanlığı hizmeti sunduklarını aktaran Başkan Uysal, “İnsan sağlığını ilgilendiren projeleri uygulamak konusunda pozitif ayrımcılık yapıyoruz" dedi. Şimdi yeni bir halka olarak Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü'yle birlikte ücretsiz mamografi günleri başlattıklarını belirten Başkan Uysal, bu amaçla Muratpaşa'da 40 yaş ve üstü 102 bin kadına mektup göndererek davet ettiklerini dille getirdi.

RANDEVULAR 444 8 007'DEN ALINACAK

Söz konusu protokol çerçevesinde ücretsiz mamografi çekimiyle birlikte kadınlar rahimağzı (serviks) kanseri taramasından da geçecek. Sağlık taramasına katılmak isteyenler, 444 8 007 numaralı Turunç Masa iletişim hattından randevu alabilecek. Meme ve rahim ağzı kanseri taramaları pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Muratpaşa KETEM'de, perşembe günü ise Kepez KETEM'de yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!