Başkan Uysal'dan empati çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysaldan empati çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2017 11:34

Başkan Uysal'dan empati çağrısı

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - DÜNYAYA yön veren 14 kuruluşun yöneticisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm yöneticilere mektup göndererek 1 Ağustos'un 'Dünya Empati Günü' ilan edilmesini öneren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 1 Ağustos'ta kendisini belediye işçilerinin yerine koyup onlarla günboyu birlikte çalışacak. Uysal, temizlik işçileriyle sokakları süpürecek.

1 Ağustos'un 'Dünya Empati Günü' ilan edilmesini öneren Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, bu amaçla hazırladığı mektubu BM, AB, OECD ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi dünyaya yön veren 14 kurum ve kuruluşla birlikte Türkiye'nin en etkili isimlerine göndermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi Türkiye'deki üst düzey isimlere de aynı mektubu gönderen Ümit Uysal, 1 Ağustos günü tüm insanlığı kendini karşısındaki insan, hayvan yada bitki bir canlının yerine koyup empati yapması çağrısında bulundu.

BİR GÜN BOYUNCA İŞÇİ OLACAK

1 Ağustos günü kendi kurumunun yöneticisi olarak kendisini belediyenin alt birimlerinde çalışan işçilerin yerine koyacak olan Başkan Uysal, o gün temizlik işçileriyle çöp toplayıp, sokakları süpürerek, bir güvenlik görevlisi gibi belediyenin önünde bekleyerek, şoförlük yaparak günboyu alt birim işçileriyle birlikte çalışacak. Bu konuda tüm dünya ve Türkiye genelindeki yöneticilere de çağrıda bulunan Belediye Başkanı Uysal, “Kimse kendisini karşısındakinin yerine koymuyor. Dünyadaki en büyük sorun bu. Demokratik değerlerin yerleşmemesinde de bu çok etkili, dünyadaki savaşların devam etmesinde de, sınıflar arası sosyal gelişmelik faklarının aşırı uçlaşması, uçurumların büyümesine neden olan da bu" dedi.

GÜNLÜK SUÇLARIN NEDENİ EMPATİ YAPILMAMASI

Günlük suçların birçoğunun da insanların kendini birbirinin yerine koymaması, empati yapmaması nedeniyle oluştuğunu dile getiren Başkan Uysal, “Karşısındakinin yerine kimse kendini koymak istemiyor. Herkes söyleyeceğini söylemek, kendisi her şeye hakim olmak, her şeyin sahibi olmak, kendisi her şey olmak istiyor. İnsanların büyük bir kısmı ama empati yeteneğini geliştirmiş az bir yüzde de ifade edebileceğimiz insanlar da var. Belki dünyada iyi diye ifade edebileceğimiz önemli şeyleri bu küçük topluluk üretiyor. Kendisini karşısındakinin yerine koyabilen insan kucaklayıcı, uzlaşıcı, dayanışma, adalet duyguları yüksek oluyor. Dünyaya insanlığa daha adil bakabiliyor" diye konuştu.

NASRETTİN HOCA GİBİ

1 Ağustos'un dünya Empati Günü ilan edilmesi ve farkındalık yaratılması için Nasrettin Hoca'nın dediği gibi 'en azından göle maya çalalım' diyerek yola çıktıklarını anlatan Başkan Uysal, “Dünyadaki bütün uluslararası kuruluşlara, Türkiye'deki önemli makamlara mektup yazdık, 1 Ağustos Dünya Empati Günü olsun diye. Biz bunu tutarlı bir şekilde gösterebilmek için 1 Ağustos günü birimlerimizde çalışan işçi kardeşlerimizin yerine geçebiliriz, bir mesai günümüzü onlar gibi yaşarız. Buda kurumu yönetirken bir yöneticinin empatisini geliştirecek bir şeydir. Şuanda bütün makamlara yazdık ve 1 Ağustos günü de kendi kurumuzda yaşama geçireceğiz. Bütün dünyada, Türkiye'de inşallah kabul görür" dedi.

SORUNLARIN ANAHTARI

1 Ağustos Günü bütün dünyada insanların birbiriyle empati yapması dileği ve çağrısında bulunan Başkan Uysal, yaşanan sorunların yüzde 90'ının empati yoksunluğundan kaynaklandığını kaydetti. Hem ülkeler hem insanlar arasındaki yaşanan sorunların anahtarının empati olduğuna dikkat çeken Uysal, “Bir insan bir hayvanla, bir bitkiyle dahi empati yapabilir. Bu bütün dünyaya olumlu etki edebilecek bir şey" dedi. Uysal, empati günü çağrısında da belediyenin temizlik işçileriyle birlikte Fener Parkı'nda çiçekleri temizledi, kuruyan yaprakları toplayıp, birlikte süpürdü.

MEKTUP GÖNDERİLEN İSİMLER

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın 1 Ağustos'un Dünya Empati Günü ilan edilmesini öneren mektubu Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'a gönderildi. Bununla birlikte BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, OECD Genel Sekteri Jose Angel Gurria, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani'yle birlikte aralarında İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Dr. Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen, Şangay İşbirliği Örgütü Genel Sekteri Rashid Alimov, Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu Sekreteri Dr. Surin Pitsuwan, Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit, Sosyalist Enternasyonal Başkanı George Papandreu gibi isimlerin bulunduğu 14 uluslararası ve bölgesel kurum ve kuruluşa da söz konusu öneriyi içeren mektuplar gönderildi.

İMZA KAMPANYASI DA BAŞLATILDI

1 Ağustos'un Dünya Empati Günü ilan edilmesi için dünya ünlü imza kampanyası platformu change.org.tr üzerinden de bir imza kampanyası başlatıldı. Başkan Uysal tarafından başlatılan bu kampanyayla da hem Türkiye hem de dünya genelinde farkındalık artırılmaya çalışılıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!