Başkan Uysal: STK Merkezi'nin dünyada örneği yok

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysal: STK Merkezinin dünyada örneği yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 13:25

Başkan Uysal: STK Merkezi'nin dünyada örneği yok

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi'nin, her türlü politik düşüncenin ötesinde, sivil toplum bilincinin ortaya çıkacağı bir yer olacağını belirterek, “Bu haliyle dünyada örneği yok" dedi.

Başkan Uysal, Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) yönetim kurulu toplantısının konuğu oldu. A'dan Z'ye Muratpaşa'nın konuşulduğu toplantıda Başkan Uysal, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) eski başkanı Abdullah Sevimçok adını taşıyacak sivil toplum merkezinin kısa süre sonra açılacağını söyledi.

Doğuyaka Mahallesi'nde, 13 bin metrekare alan üzerine inşa edilen merkezde Başkan Uysal, 163 dernek odası, 500 kişilik konferans salonu, 12 çok amaçlı eğitim ve toplantı salonu, yarı açık toplantı ve etkinlik alanıyla birlikte kapalı otoparkın yer aldığını aktardı.

KRİTERLER VAR

Merkezi kullanacak sivil toplum örgütleri üyelerine yönelik aylık belli sayıda çalışma ve etkinlik yapma gibi kriterler getireceklerini kaydeden Başkan Uysal, “Her türlü politik mülahazanın ötesinde bir sivil toplum bilinci, sivil toplum olabilme çalışmasının yapılacağı yer olacak. Bu haliyle dünyada örneği yok" diye konuştu.

SİVİL TOPLUM BASKISI YOK

Başkan Uysal, bu konuda toplumda yaşanan eksikliği Muratpaşa Belediyesi olarak son olarak Fen İşleri Müdürlüğü idari binası ve şantiyelerinin bulunduğu alanla ilgili yaşadıklarını söyledi. Yeşilova Mahallesi'nde artık işlevini yitirmeye başlayan alanın en cazip şekilde değerlendirilebilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi'ne bir imar plan teklifi sunulduğunu aktaran Başkan Uysal, ancak bu öneri planının reddedildiğini hatırlattı. Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Sivil toplumun, kamuoyu baskısı yok. Kamu vicdanı eksik. Kamu mülkü bilinci yok. Her tarafı ticari parsel, ortasında kamunun arazisi duruyor. Aslında, kamu adına hakkımız olanı istiyoruz. ama 'Değersiz olarak kalacaksın. Sıfır olacaksın' deniyor. Eğer burada sivil toplum, kamuoyu devreye girmezse kamu yönetimini denetleyemeyiz. Sürekli denetim dışı kamusal faaliyetlere muhatap oluruz. Toplum kendi denetim yetkisini kullanmıyor."

Söyleşinin ardından KONGED Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu ve yönetim kurulu üyeleri günün anısına Başkan Uysal'a kravat hediye edip, plaket sundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!