Başkan Uysal, Rotaryenlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysal, Rotaryenlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 12:07

Başkan Uysal, Rotaryenlerle buluştu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, genç Rotaryenlerle buluşmasında insanların toplam ihtiyacını esas alan belediyecilik hizmetleriyle ilçedeki toplam mutluluk oranının yüzde 84'e yükseldiğini söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, üyelerini 18-30 arası genç Rotaryenlerin oluşturduğu Perge ve Antalya Rotaract kulüpleriyle bir araya geldi. Akra Otel'de düzenlenen etkinlikte, Başkan Uysal'ın ilk öykü kitabı Lavinya'nın Aşkla İmtihanı'ndan bölümler okundu, edebiyattan sanata ve siyasete 2 saati aşkın keyifli bir sohbet gerçekleşti.

MUTLULUK ARTIYOR

Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada Muratpaşa'da son 4 yılda hayata geçirilen belediyecilik hizmetleriyle ilçe sakinlerinin toplam mutluluğunun arttığını söyledi. Bu artışın Türkiye'nin önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerince tespit edildiğini aktaran Başkan Uysal, "'Muratpaşa'da olmaktan mutluyum' diyenlerin oranı, 4 yılda yüzde 78'den yüzde 84'e çıkmış durumda" dedi.

MURATPAŞA ANLAYIŞI

Bunun önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu kaydeden Başkan Uysal, bu artışı sağlayanın Muratpaşa'da hayata geçirdikleri belediyecilik anlayışı olduğunu söyledi. Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Makul sorunları çözmemişsin ama her tarafta çılgın proje arayışı ve merakı var. Ama çılgın ve olağanüstü olan hiçbir şey yok. Bu şehirde 15 bin engelli ev hapsinde. Ne çılgın projesi? Kaldırımları entegre ettik, 15 bin engellimizi özgürleştirdik de tahayyülümüz yetmiyor da, çılgın proje mi arıyoruz. Trafik ve otopark düzeninin oturttuk mu yoksulluk halloldu mu gettolaşmış suç merkezlerine dönüşmüş mahallerimiz halloldu mu? Ne çılgın projesi? Vizyon olarak bir takım uçuk kaçık merkezleri, lüks binaları gören, kentteki insanların toplam ihtiyacını değil şatafatı esas alan ve kamu kaynaklarını buna ayıran yaklaşımın çok dışındayız."

Bunu bir siyasi parti eleştirisi olarak değil bir mantığın eleştirisi olarak dile getirdiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Toplumun parası toplumun öncelikli ihtiyaçlarına harcanmalıdır" dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Muratpaşa'da temel ve sosyal belediyecilik alanında devam eden projeleri anlatarak konuşmasına devam eden Başkan Uysal, Doğuyaka Mahallesi'nde inşaatı devam eden sivil toplum ve inovasyon merkezinin 2 ay içinde hizmete açılacağını söyledi. Merkezin bu amaca tahsis edilen dünyadaki en büyük bina olduğunu kaydeden Başkan Uysal, “Bir alanda gençlerimiz, yeni iş kuranlar için ücretsiz ofisler olacak. Bir tarafta derneklerimiz ve bir tarafında mutfak akademisi, yöresel ürünler çarşısı olacak" diye konuştu

Başkan Uysal'ın genç Rotaryenlerle buluşması öykü kitabını imzalamasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!