Başkan Uysal: Bayramlarımızı önemsizleştirmeye çalışmamalıyız

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysal: Bayramlarımızı önemsizleştirmeye çalışmamalıyız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 14:45

Başkan Uysal: Bayramlarımızı önemsizleştirmeye çalışmamalıyız

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muratpaşa Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninde “Bu bayramları ve değerleri asla önemsizleştirmeye çalışmamalıyız. Bu devletimizin, milletimizin kendi bindiği dalı kesmesi anlamasına gelecektir" dedi.

Muratpaşa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Belediye Başkanı Uysal, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri görevlerini çocuklara devretti. Başkan Uysal, koltuğunu Muratpaşa Belediyesi Ermenek Bilim ve Eğitim Merkezi'nin 5'inci sınıf öğrencilerinden Yılmaz Kırıt'a bıraktı.

İLK ÇİKOLATA EVİ SORDU

Başkan yardımcılarıyla birlikte makama geçen Kırıt, ilk olarak geçen yıl görevi devralan arkadaşının 'çikolatadan ev' isteğini hatırlatarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün bu konuda bir çalışması olup olmadığını sordu. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emin Sözen, yıl boyunca çeşitli etkinliklerde çikolata evlerin hazırlandığını, 23 Nisan için de özel bir hazırlık içinde olduklarını söyledi.

ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ OKULLARA DAĞITILACAK

Başkan Kırıt, makamda belediye meclisini toplarken meclis üyelerinin önerilerini de dinlemeyi ihmal etmedi. Muratpaşa'nın çocuklardan oluşan Belediye Meclisi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde benimsenen Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin Muratpaşa'daki tüm okullara dağıtılması için çalışma başlatılması kararı aldı.

ÇİKOLATA EVİ BİRLİKTE KESTİLER

Muratpaşa Belediyesi'nin küçük Başkanı Yılmaz Kırıt, Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' şiirini okuyarak toplantıyı kapatırken 23 Nisan için özel hazırlanan çikolata evin getirilmesi talimatını da verdi. Çocuklar, Ümit Uysal'la birlikte çikolata evi kesip tadına baktı.

ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLARI

Başkanlıkta devir teslim törenin ardından Kırıt ve Uysal, Muratpaşa Kent Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine katıldı. Kırıt, burada Ermenek Bilim ve Eğitim Merkezi'nden arkadaşları, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'nin özel çocukları ve Muratpaşa Belediyesi Merkez kreş öğrencileriyle birlikte üzerinde 'Atatürk'ün Çocukları' yazılı çelengi Atatürk Anıtı'na sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törende bir konuşma yapan Ümit Uysal, bir ülkenin çocuklara armağan edilmiş bayramı olmasının dünya ölçeğinde vizyona, gelecek öngörüsüne sahip olduğunun kanıtı olduğunu belirterek, “Bu çok değerli bir duruştur" dedi. Başkan Uysal, “23 Nisan 1920'de TBMM açıldığında ve sonrasında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demişiz. 23 Nisan ve egemenliği kayıtsız, şartsız milletin kılınması çok değerli insanlık aşamalarıdır. Bu bayramları ve değerleri asla önemsizleştirmeye çalışmamalıyız. Bu devletimizin, milletimizin kendi bindiği dalı kesmesi anlamasına gelecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!