Başkan Uysal: 70 milyon liramızı caddelerimize harcadık

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysal: 70 milyon liramızı caddelerimize harcadık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 13:28

Başkan Uysal: 70 milyon liramızı caddelerimize harcadık

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi mahallelerinin bir araya geldiği iftarda “Köklü bir hizmet olsun dedik ve 70 milyon liramızı cadde ve sokaklarımızın yenilenmesi için harcadık. Bu parayla 4 fiyakalı bina dikerdik ama yollar patır kütür olurdu ve 4 yıl sonra o yollarının yapımı için çocuklarımız borçlanırdı" diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi, Ramazan boyunca farklı noktalarda kurduğu iftar sofrasını eski kent merkezi Kaleiçi'nde kuruldu. Tuzcular, Barbaros, Kılıçaslan ve Selçuk mahallelerinin buluştuğu iftar, Antalya Gazeteciler Cemiyeti bahçesinde gerçekleşti.

Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı iftar programı Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar, Kimsesizler Federasyonu'nun sürpriziyle başladı. Federasyonunun Türk Halk Müziği korosu, iftar öncesi kısa bir konser verdi. Belediye Başkanı Ümit Uysal da mahalle sakinleriyle selamlaştıktan sonra koronun arasına katılıp bir türküye eşlik etti.

Başkan Uysal, iftar sonrası yaptığı konuşmada ise Muratpaşa'da temel, sosyal ve komşulaşma başlıkları üzerine kurulu belediyecilik anlayışıyla bir model inşa ettiklerini söyledi. Muratpaşa'da yaşayan herkesin belediyenin gerçek sahibi olduğu bilincinden hiç vazgeçmeden çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Turizmin başkentinde, bize tadilatlı yollar yetmeyeceği için bütün yolları söküp yeniden yapıyoruz. 30 yıl ömürlü. Yüzde 50-60 düzeyine geldik. Bu anlayış dolayısıyla kendi asfalt üretim tesisimizi kurduk. Asfaltımızı kendimiz ürettik. Aksi halde Muratpaşa'nın yüzde 20'sinde bu çalışmayı yapamazdık ya da 'mış' gibi yapardık. 'Köklü bir hizmet olsun' dedik ve 70 milyon liramızı cadde ve sokaklarımızın yenilenmesi için harcadık. Bu parayla 4 tane fiyakalı bina dikerdik ama yollar patır kütür olurdu ve 4 yıl sonra o yollarının yapımı için çocuklarımız borçlanırdı."

Kamu yönetimlerinin bütçelerini sürdürülebilir, toplumsal yaşamı tanzim eden işlere ayırması gerektiğini belirterek konuşmasına devam eden Başkan Ümit Uysal, “Gösterişe, fiyakalı şeylere olmaz. Çılgınlık olsun diye, millete hava atayım diye bütçe yapılmaz" dedi. Muratpaşa Belediyesi'nin bu tutumu sayesinde 2017 bütçe gerçekleşme oranının yüzde 99.83 olarak gerçekleştiğinin altını çizen Başkan Uysal, “Çılgın proje, 'Toplumum hayatını değiştiren, etkili proje' demekse bizim belediyeciliğimiz budur" dedi.

Konuşmasının ardından muhtarlar hizmetleri, Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar, Kimsesizler Federasyonu Genel Başkanı Mutlu Mete Kaçar da destekleri dolayısıyla Başkan Uysal'a plaket ve çiçek takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!