Başkan Usta Çocuklarla Beraber Çim Ekip, Çiçek Dikti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Usta Çocuklarla Beraber Çim Ekip, Çiçek Dikti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 16:12

Gaziosmanpaşa Belediyesi, çocukların sosyalleşmesi ve doğayla iç içe olması amacı ile başlattığı ‘Hayata Bir Çocuk, Bir Çocuğa Bir Hayat’ projesinin tanıtımını yaptı. Tanıtım programında konuşan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Çocuklarımızın sosyalleşmesi ve doğayla iç içe olması adına yaptığımız projelerin sonuç vereceğini düşünüyorum ve bu anlamda çocuklarımıza güveniyorum" dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, çocukların sosyalleşmesi ve doğayla iç içe olması amacı ile başlattığı ‘Hayata Bir Çocuk, Bir Çocuğa Bir Hayat’ projesinin tanıtımını yaptı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Fevzi Çakmak Parkı’nda, çocuklar ve gençlerle bir araya gelerek, projeyi anlattı. Sonrasında ise Başkan Hasan Tahsin Usta ve projeye destek amaçlı programa katılan AK Parti İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Markar Esayan, çocuklarla birlikte Fevzi Çakmak Parkı’nda çim ekip çiçek dikti. Doğayla iç içe bir ortamda bulunmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar, diktileri çiçeklere kendi isimlerini verip, Başkan Usta’ya doğayı koruma sözü verdi. Proje kapsamında Gaziosmanpaşa’da ki tüm çocuk ve gençlere sosyalfaaliyetler yürütülebileckleri alanlar oluşturulacak.
“HEPİMİZİN GELECEĞİ ÇOCUKLARIMIZ”
Hayata Bir Çocuk, Bir Çocuğa Bir Hayat Projesi kapsamında çocuklarla birlikte aktiviteler yapmaktan son derece keyif ve mutluluk duyduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Her şeyden önce hepimizin geleceği, çocuklarımız. Bizim de geleceğimiz çocuklarımızda saklı. Çünkü hayatımızın geri kalan kısmı, elbette yaşamadığımız kısmı. O bakımdan biz çocuklarımızı her şeyden önde tutuyoruz. Onların hayata kazandırılması, onların çevresine sahip çıkma kültürünün geliştirilmesi, kendi elleriyle, kendi yetenekleri ile birlikte, burada doğayla baş başa bir şeyler üretebilmesi, kuşkusuz sadece bir çiçeği dikme, sadece çim sermekle kalmıyor. Bu anlamda kendilerini doğaya bağımlı bir hale getiriyorlar. Hem de bizlere örnek oluyorlar. Hemde aynı zamanda bu parkta yetiştirmeye yönelik dikmiş oldukları çiçekleri ağaçları kendileri sahiplenerek, bundan sonra doğayla, yeşille, ilçeleri ve kentleri, yaşanılabilir hale getirme noktasında sorumluluk üstleniyorlar" dedi.
Başkan Usta, “İstanbul Üniversitesi ile birlikte, Kalkınma Ajansı ile yapılan bir projeydi bu. Belediye olarak bizde bu projeye destek veriyoruz. Çocuklarımız burada bir haftadır, öğretmenlerimiz ile ve peyzaj mimarlarımız ile birlikte kendileri hem ağaç dikmeyi, yetiştirmeyi, hemde ona nasıl bakılacağını, can suyunu bile vermeyi öğrenerek, burada bizlere çiçek dikiminin ve çim ekiminin nasıl yapıldığını anlattılar. Tabi ki biz sadece kendimiz yaptığımız parkla değil, ya da çocuklara emanet ettiğimiz parkta değil, çocukların bizzat kendilerinin sahiplenmesi ile daha çok heyecan duyuyoruz. daha çok park ve yeşil alan yapma , ihtiyacı hissediyoruz. Bu manada baktığımızda sosyal bir proje kapsamında ama, daha da önemlisi bizim bu proje ile birlikte teşvik etme noktasında bir anlam ifade ettiğini söyleyebiliriz" diye konuştu.
“ TÜRKİYE BELEDİYECİLİK ANLAMINDA DÜNYAYA ÖRNEK BİR MODEL OLDU”
AK Parti İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Markar Esayan ise, "Özellikle Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Hasan Tahsin Usta beye çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerine yakından da şahidim. Gaziosmanpaşa maalesef alan olarak, sosyal alanlara ve yeşil alanlara yer açma konusunda çok şanslı bir ilçe değil. Ama sayın başkanımız bu konuda üstün bir çalışma sarf ediyor. Maalesef eski Türkiye’de kaderimiz kaderine terk edildi ve çok ciddi anlamda ihmal edildi. Çarpık kentleşme maalesef AK Parti belediyelerine kadar süregeldi ve yapılmış olanı düzeltmek gerçekten zor. Ama, AK Parti’li belediyelerimiz bunu başarmaya çalışıyor. Türkiye dünya da belediyecilik anlamında dünyaya örnek olan bir model ortaya koydu. Bizim belediye başkanlarımız pek çok ülkeye gidip, belediyecilik ve şehircilik alanında danışmanlık yapıyorlar” dedi. Markar Esayan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gaziosmanpaşa’da bugün burada bulunduğumuz noktada, Sayın Başkanımız Hasan Tahsin Usta’nın yapmış olduğu bu projede, bu pırıl pırıl çocuklarımızı, kardeşlerimizi görüyoruz. Onların için ne yapsak azdır.Mutlu çocuklar, sevgi dolu çocukları, kendine güvenen çocuklar, kendisini hayata iyi hazırlayan çocuklarımız, bizim yarınımızın garantisidir. Özellikle spor, doğa, sanat ve kültürel faaliyetler bu konu da bu çocuklarımıza ne kadar hizmet etsek, onların ne kadar daha güzel bir hayata, olanaklara kavuştursak, yarın göreceksiniz, çok daha mutlu, kendine güvenen, ülkesine bağlı, milli, yerli kötü huyları olmayan, kötü alışkanlıkları olmayan bir nesil bizim geleceğimiz olacak. Bu yüzden, bu alanda yapılan hizmetleri çok önemsiyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!