Başkan Üçkan'dan Sarıkamış Harekatı mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Üçkandan Sarıkamış Harekatı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 16:46

Başkan Üçkan'dan Sarıkamış Harekatı mesajı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - TÜRKİYE Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, Sarıkamış Harekatının 103'üncü yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

Sarıkamış Harekatının 103'üncü yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayımlayan Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, "Sarıkamış Çanakkale kadar önemli ve kutsaldır. Bizler şunu bilmeliyiz ki ecdadın ağır bedeller ödeyerek bizlere bıraktığı bu kutsal emaneti bu günde yine terörle mücadele de ağır bedeller ödeyerek sahiplenmekteyiz. Mehmetçik Sarıkamış'ta bir kahramanlık destanı yazarak vatanına sahip çıkmanın ne olduğunu bizlere canını vererek anlatmıştır. Onun içindir ki Sarıkamış'ı ve şehitlerimizi unutmayalım" ifadelerini kullandı. Üçkan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Onların kanları Allahuekber dağlarını sulamamış olabilir. Çünkü onların o soğukta akacak kanları bile yoktu. Kanları daha damarlarındayken donmuştu. Sarıkamış Harekâtı, İlay –ı Kelimetullah’a inanmış erlerin, itaat destanıdır. Sarıkamış Harekâtı, Müslümanların yurdunu, küfrün işgalinden kurtarmak için ölüme doğru atılan adımların destanıdır. Sarıkamış Harekatı eksi 45 derecede yazlık giysilerle ve patlamış çarıklarla, Allah’a ve elçisine doğru yürüyen erlerin hikayesidir. Bu vesile ile Sarıkamış şehitleri ve aziz vatanımızın her karış toprağında  emeğini, kanını, canını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

                                                                                                                               

                                                                               

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!