Başkan Tütüncü, üniversitede ders verdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tütüncü, üniversitede ders verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 14:34

Başkan Tütüncü, üniversitede ders verdi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bilimi öğrencilerine 'Yerel Yönetimlerde Belediyenin Rolü' konulu ders verdi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AÜ- İİBF'de verdiği 'yerel yönetimler' konulu ders öncesinde fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uzun'u ziyaret etti. Başkan Tütüncü, ziyaretin ardından 'Yerel Yönetimlerde Belediyenin Rolü' adlı söyleşi için Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'na geçti.   Kendisi hakkında bilgi veren Başkan Tütüncü, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
'BÜYÜKŞEHİRİN YETKİ KULLANIMINDAN RAHATSIZ DEĞİLİMÖ'
Bir öğrencinin “Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında yetki karmaşası var mı?" sorusu üzerine Başkan Tütüncü, "Eskiden ilçe belediyelerinin geniş yetkilileri vardı. Bu durum, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin birçok konuda davalaşmasına neden olan bir sistem vardı. Türkiye'de belediyecilikle ilgili büyük değişiklik 2004'te oldu. Yeni kanununa göre patron büyükşehir belediyesidir. Her konuda büyükşehir, bizim önümüzü kesebilir. Dilerse bütün yetkilerimizi kullanabilir. Bir hukukçu ve belediye başkanı olarak bundan hiç rahatsız değilim. Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerini iki bulvar bölüyor. Yukarı da ayrı, aşağıda ayrı bir imar planının uygulanması doğru bir şey değil. Bütüncüllük esasının bir şehirde uygulanıyor olması bana göre çok mantıklı" dedi.
'HALK BİZİ KAVGA ETSİNLER DİYE SEÇMİYOR'
Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin farklı partilerden olmasının hizmeti aksatıp aksatmadığı yönündeki soruya ise Başkan Hakan Tütüncü, şöyle cevap verdi:
"İki dönemdir belediye başkanıyım. İlk dönemimde Büyükşehir Belediye Başkanı farklı bir partidendi. Geçen dönem farklı bir partiden olan büyükşehir belediye başkanı, en çok sevdiği belediye başkanının Hakan Tütüncü olduğunu ifade ederdi. Şimdi de aynı partiden olduğumuz belediye başkanıyla uyumlu şekilde çalışıyoruz. Önemli olan olgunluğu ve erdemi gösterebilmektir. Halk, bizden kavga etmemizi beklemiyor ki… Her iki belediye başkanının zihnindeki hadise halka hizmet etmek ise zaten orada problem olmaz."
'ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER'
Başkan Hakan Tütüncü, öğrencilere gelecekle ilgili tavsiyelerde de bulundu. Öğrencilere, her zaman güzellikleri büyütmelerini isteyen Başkan Tütüncü, "Güzellikleri büyütenler, kötülükleri büyütenlerden uzun yaşadı. Devlet, insanın huzur ve mutluluğu içindir. Şu an öğrencisiniz. Bundan 5-10 yıl sonra Türkiye'de önemli makamlarda olacaksınız. Ülkenin ve milletin sorumluluğunu omzunuzda taşıyacaksınız. Kilit noktalarda görev alacaksınız. Kutsal olanın insan ve millet olduğunu, devletin aslında insanların huzur ve mutluluğu için bir hizmet organizasyonu olduğunu zihninizden asla çıkarmasanız bulunduğunuz yerlerde harikalar meydana getirebilirsiniz" dedi.
Söyleşinin sonunda Prof. Dr. Ahmet Uzun, Başkan Tütüncü'ye teşekkür belgesi takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!