Başkan Türel MATSO'nun konuğu oldu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Türel MATSOnun konuğu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 13:45

Başkan Türel MATSO'nun konuğu oldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Türkbeleni Projesi içerisinde Millet Kıraathanesi yapacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Türel, Ticaret ve Sanayi odasının içerisinden gelen bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Manavgat'ın nüfusunun birçok ilden fazla olduğunu ifade eden Türel, “Manavgat, turizm ve tarım sektörleriyle Antalya'nın en önemli merkezlerinden. Şelalesi, Side Antik Kenti, Sorgun Plajı İle Beşkonak rafting merkeziyle, Oymapınar Barajı ile yerli ve yabancı turistlerin çok önemli bir merkezi haline geldi" dedi.

'MANAVGAT TARIMDA MARKA OLABİLİR'

Tarım alanında Manavgat'ın çok büyük potansiyeli olduğunu vurgulayan Başkan Türel, “Manavgat susamımızı coğrafi işaret almak kaydıyla markalaşma yolunda çok önemli bir yere taşıdığımızda susam ithalinin de böylelikle daha da azalmasına vesile olabilecek bir kapasite artışını sağlamış olacağız. Manavgat sadece susamıyla değil portakalından narına, karpuzundan defnesine zeytinyağına kadar marka olabilecek birçok potansiyele sahip. Muz üretimi çalışmaları da sürüyor" diye konuştu.

HIZLI TREN

Manavgat'a hızlı tren geleceğini de kaydeden Menderes Türel, projenin ilçe ve ülke turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Türel, "Hızlı tren Konya üstünden Manavgat'tan geçerek Antalya'ya ulaşacak ve bir ayağı da buradan geri istikametle Alanya'ya kadar gidecek. Anadolu'nun kültür merkezleri ile Manavgat turizmi buluşacak" dedi.

'EN BÜYÜK SERMAYE DENİZİMİZ'

Büyükşehir Yasası ile Antalya'dan Manavgat'ın her noktasına hizmet götürdüklerini ifade eden Türel, şu bilgileri verdi:

"Ben göreve geldiğimde Manavgat'ın çok ciddi bir arıtma problemi vardı. Manavgat'ta sinek sorunu bu pis su kaynaklı sayesinde ciddi bir sıkıntı haline gelmişti. Deniz, Manavgat turizminin en büyük sermayesi. Denizi korumamız lazımdı. Ve arıtma tesislerimizle bu sorunu da gidermiş olduk. Yani bu hizmetlerin yapılması için bizim beklenmemize gerek yoktu. Manavgat'ta şükürler olsun arıtma ile ilgili yakın geleceğe kadar bir sorunumuz yok."

Manavgat'ta yürütülen Türkbeleni Projesi için ayırdıkları bütçenin belki Manavgat Belediyesi'nin toplam yatırım bütçesi kadar olduğunu ifade eden Türel, "Biz ilk dönemde de önce altyapı dedik. O zaman beni eleştirdiler. Yapıyorsun, gözükmüyor, kanalizasyon, yağmur suyu kanalı, yerin altını kazıyorsun herkesten bir sürü fırça yiyorsun. Üstünü kapatınca unutuluveriyor. Arkadaşların belki haklılık payı vardı. Arkadaşlarımız beni uyardığında tereddütsüz verdiğim cevabı hala söylüyorum. Antalya kazanacaksa, Manavgat kazanacaksa Menderes Türel her zaman kaybetmeye razıdır. Biz bunun için yapıyoruz bu işi. Yeter ki Manavgat kazansın" dedi.

2070'E KADAR SU PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ

Manavgat'ta özellikle Hastane Caddesi, Antalya Caddesi, Boztepe Caddesi ve İbrahim Sözen Caddesi'nde fiziki düzenleme yaptıklarına da değinen Menderes Türel, "Bu mahallelerde bu caddelerde artık yağmur suyu ile ilgili bir sıkıntı yok. Şimdi Manavgat'ın artık 2030-2040 senesi içme suyu sorunu, bunu da çok ciddi şekilde ele aldık. Alanya'dan Antalya'ya kadar sahil bölgesinde 2070'e kadar bölgenin su problemini çözmüş olacağız" diye konuştu.

TÜRKBELENİ'NE MİLLET KIRAATHANESİ, SORGUN'A PLAJ

Bir taraftan altyapıyı çözüyorken, diğer yandan Manavgat'ın marka projelerini yaptıklarını anlatan Başkan Türel, “Türkbeleni Projesi'ni artık nihayete erdiriyoruz birkaç ay içerisinde. Sonbaharda hep birlikte açılışını yaparız. Türkbeleni Manavgat'ın adeta o müthiş manzarası ile yeni bir yaşam alanı oluyor. Ve orada sivil toplum örgütlerimizin, meslek edindirme kurslarımızın da içinde yer aldığı sosyal yaşam alanları da olacak. İçinde Manavgat'a yakışan gayet güzel bir millet kıraathanesi de yer alacak. Ve şimdi sıra Sorgun'a geliyor. Sorgun'a plaj yapacağız" dedi. Başkan Türel, konuşmasının sonunda MATSO üyelerinin sorularını da yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!