Başkan Türel, kadın çalışanlarıyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Türel, kadın çalışanlarıyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 13:19

Başkan Türel, kadın çalışanlarıyla buluştu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediyenin kadın çalışanlarıyla yemekte bir araya geldi. Kadın çalışanlarına Cemal Süreya'nın dizeleriyle seslenen Türel, “En iyi hizmeti sizler hak ediyorsunuz" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kadın personeli için yemek verildi. Cam Piramit'te düzenlenen 'Kadınlar Günü Programı'na kadınların ilgisi yoğun oldu. Eşi Ebru Türel ile birlikte yemeğe katılan Başkan Menderes Türel, konuşmasına Cemal Süreya'nın 'Bir kadını ortadan ikiye böl. Yarısı annedir, yarısı çocuk. Yarası sevgili. Yarası aşk. Duyanlar bunu bilmez, görenler anlamaz bunu. Yarısı rivayettir, yarası gece' dizeleriyle başladı.

SİZLER BİZİM BAŞTACIMIZSINIZ

Belediyenin her kademesinde kadınlarla çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Türel, “Hep birlikte bir gemiye bindik, gece gündüz demiyoruz çalışıyoruz. Biliyorsunuz gemiyi kaptan götürür ama yardımcıları olmazsa o gemi yürümez, batar gider. İşte bu geminin kaptanlığını naçizane ben yapıyorsam yardımcılarım da sizsiniz. Her zaman her platformda dile getirdim. Sizler bizim baş tacımızsınız. Kadının elinin değdiği her şey bir başka güzel olur. İşte o yüzden biz de belediyemizin bütün hizmetlerinde kadın çalışanlarımıza büyük önem veriyoruz" dedi.

BENDEN ÖNCE SİZİ DÜŞÜNEN BİRİ VAR

Eşi Ebru Türel'in kendisinin en büyük yardımcısı olduğunu belirten Başkan Türel, “Ebru Hanım kadına dair her türlü projeyi düşünüyor, üretiyor. Gerçekleştirmesi de bize düşüyor. O yüzden çok rahat olun, bir kere benden önce sizi düşünen biri var. Sağ olsun. Hem evle, çocuklarla ilgileniyor hem de kendi işiyle ilgileniyor. Bunlar yetmezmiş gibi bir de belediyemizin sosyal projeleri için çabalıyor ama en önemlisi bir de benimle uğraşıyor, benimle ilgileniyor. Büyük bir fedakârlık. Huzurlarınızda kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

Menderes Türel, belediyenin her projede kadınları düşünerek adımlar attığını belirtti. “Ben kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyorum" diyen Başkan Türel “En iyi hizmeti sizler hak ediyorsunuz ve bunun da gereğini kadın zarafetiyle en güzel şekilde yerine getiriyorsunuz. Kadınlara hizmet noktasında Kadınlar Plajı yaptık. Önce olmaz dediler, sonra gidenler çok beğendiler. Şimdi de devamını istiyorlar. Yapacağız. İmkanımızın yettiği yere kadar yapacağız. Yeter ki siz isteyin" ifadelerini kullandı.

1800 KİŞİLİK KADINLAR ORDUSU

Belediyenin en önemli görevlerinde 17 kadın yönetici ile birlikte çalıştığını hatırlatan Türel,

“1800 kişilik kadınlar ordusu personelimizle Antalya'ya muhteşem hizmetler gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. Aile eğitim merkezleri, sağlık merkezleri, kreşler, huzurevi, sığınma evi, engelli hizmetleri ve sosyal kart gibi hizmetlerle bütün halka hizmet ettiklerini söyleyen Başkan Türel, Türk kadınının birçok Avrupa ülkesinden bile ileride haklara sahip olduğuna dikkat çekti.

Kadına yönelik şiddete de dikkat çeken Başkan Türel, “Kadınlarımız yıllar önce son derece önemli haklara sahip olmasına rağmen, şiddet görüyor, birtakım istismarlara uğruyor. Üzülerek ifade etmek gerekirse kadına el kaldıran bir erkek kendi zayıflığını gizlemeye çalışan zavallı biridir" dedi.

KADIN PERSONELE ÇİÇEK

Konuşmasının ardından eşi Ebru Türel'e çiçek takdim ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 1800 kadın personeli temsilen ise Vatman Fevziye Zavır Erkoca ve Ayşenur Akan'a, Zabıta Memuru Neriman Oko, Güvenlik Personeli Selma Öztürk, Otobüs Şoförü Saadet Cıbın ve Nurten Fidan, Şantiye Şefi İlkay Karaca, Elektirk Mühendisi Merve Keskin, İtfaiye erleri Nilüfer Yılmaz ve Tuğba Sağlam'a çiçek verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!