Başkan Türel: Antalyaspor sahipsiz değildir

Güncelleme Tarihi:

Başkan Türel: Antalyaspor sahipsiz değildir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 15:40

Başkan Türel: Antalyaspor sahipsiz değildir

Haberin Devamı

 

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor'da genel kurul kararı alınması ve Ali Şafak Öztürk'ün görevi bırakmasının ardından yaptığı açıklamada, "Kulübümüz hiçbir zaman sahipsiz kalmamıştır. Bundan sonra da kalmayacaktır. Endişe edilecek bir şey yoktur. Gereken yapılacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi aralık ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından başlayan mecliste önce önergeler okunarak oy çokluğuyla gündeme eklendi. Meclis, 154 maddelik gündemle açıldı.

Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, gündem dışı söz alarak Mısır'da cuma namazı sırasında yapılan saldırıyla ilgili konuştu. Bayraktar, saldırıyı ABD'nin yapmış olabileceğini belirterek ABD'nin dünyayla dalga geçtiğini öne sürdü. ABD'nin Kudüs ile ilgili aldığı kararı da eleştiren Bayraktar, “Dünyayı zindana çeviren bir devletin başkanı talihsiz bir açıklamaya da imza atmıştır. Kudüs Müslümanların başkentidir. ABD başkanının açıklaması Müslümanları bağlamaz. Nerede bir mazlum varsa başına çöküp dünyayla adeta dalga geçiyorlar. Kudüs ile ilgili aldıkları karar inşallah onların boğulmasına vesile olacaktır. Kudüs Allah'ın koruması altındadır" dedi.

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrallerini Alanya'ya kazandırdığı gerekçesiyle Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e teşekkür etti. Senirli, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek'in de kitap fuarına atıfta bulunarak iyi bir etkinlik düzenlediklerini belirterek teşekkür etti.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ ANALYASPOR'U SORDU

Ak Parti, CHP ve MHP grup sözcüleri, şampiyonlar liginde Alman takımı Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş'a başarılar diledi. Ardından söz alan CHP'li meclis üyesi Reşat Oktay, “Neden Antalyaspor ile ilgili bir şeyler söylenmiyor. Kentimizin takımı Antalyaspor'da mecliste gündem olmalı" dedi.

KULÜBÜMÜZ SAHİPSİZ HİÇBİR ZAMAN KALMADI

Bunun üzerine gündem dışı konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, son günlerde Antalyaspor'da gelişen olaylarla ilgili değerlendirme yaptı. Futbolun inişli çıkışlı bir seyir ortaya koymasının normal olduğunu belirten Türel, “Kulübümüz hiçbir zaman sahipsiz kalmamıştır. Bundan sonrada kalmayacaktır. Sabit gelir kaynakları var. Bugünkü durumun geçici olacağını düşünüyorum. Yönetici arkadaşlarla zaman zaman görüşüyoruz. Bu zorlu süreç daha başarılı bir yere gidecektir. Geçen yılda böyle zorlu bir dönem yaşamıştık. Sezon sonunda tarihinin en başarılı puanını almıştı. O yüzden Antalyaspor yalnız kalmaz, sahipsiz kalmaz. Biz de Antalyaspor'un her zaman yanındayız. Endişe edilecek bir şey yoktur. Gereken yapılacaktır" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudus'ü İsrail'in başkenti olarak kabul ettiği yönündeki açıklamasına da değinen Başkan Türel, bu kararı sert bir dille eleştirdi. Kararı kınadıklarını ifade eden Türel şöyle konuştu:

“Üç semavi dinin merkezi olan Kudüs adeta ateşle karşı karşıya bırakılmış, cehennemin kapıları ABD başkanının kararıyla aralanmıştır. Bu kararı kınıyoruz. Bu yanlıştan dönülecektir. Kudüs Müslümanlığın ilk kıblesidir. Bizim inancımızda önemli bir yeri vardır. Bu gibi hususlar ve bu gibi İslam alemini yaralayan kararlar bir ateş topuna dönerse dünya çok büyük olaylarla karşı karşıya kalır. ABD'nin bu yanlıştan döneceğini umut ediyoruz."

Gündem dışı konuşmaların ardından 5- 27 arası maddelerin birlikte oylanması ve komisyon raporu doğrultusunda kabulü oylamaya sunuldu. Bu maddeler oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin diğer maddelerinin ilgili komisyonlara havale edilmesiyle meclis oturumu tamamlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!