Başkan Türel: 2018'de koşacağız

Güncelleme Tarihi:

Başkan Türel: 2018de koşacağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2018 16:56

Başkan Türel: 2018'de koşacağız

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2018 rezervasyonlarının çok iyi gittiğini belirterek, "2016 senesinde bir duraksama söz konusuydu 2017'de yürümeye başladık, 2018'de de koşacağız" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alman gazetecileri kabul etti. Başkan Türel, gazetecilerle Antalya ve turizmi konuştu, sorularını yanıtladı. Antalya'nın Türkiye'nin en önemli turizm şehri olduğunu belirten Başkan Türel, "Antalya'nın turizm potansiyelinin dışında ciddi bir şekilde tarım potansiyeli de var. O yüzden Antalya turizm ve tarımın başkenti. Türkiye'ye gelen turist sayısının üçte biri Antalya'ya geliyor. Geceleme sayısında Türkiye'nin turizm potansiyelinin üçte ikisi Antalya'da karşılanıyor. İstanbul'da kalış süresi ortalama 4 günken Antalya'da 10.2 gün" dedi.
MEMNUNİYET YÜZDE 90
Turizme yönelik sektör ve sivil toplum temsilcileri ile önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Türel, şunları söyledi:
"Yaklaşık 20 yıldır Almanya'daki ITB olmak üzere bazı tüketici fuarları Nürnberg'deki fuara Almanya dışında Rusya ile beraber Avrupa'daki Hollanda, İngiltere fuarlarına katılan bir kişiyim. Senelerdir turizmde yaşanan birçok inişli çıkışlı grafikte kriz süreçlerinin yönetimi hususunda da birçok tecrübeye sahip olduk. Son dönemlerde de uluslararası politikanın ortaya çıkartmış olduğu siyasi gerginliklerin ülkelerarası turizm potansiyellerine yansıdığını biliyoruz. Almanya ile yaşadığımız siyasi gerginliklerde neticesinde en kötüsü dediğimiz senede Antalya'yı 1.5 milyon Alman ziyaret etmiş. Biz onları en memnun şekilde ülkelerine gönderdik. Yapmış olduğumuz müşteri memnuniyeti anketinde yüzde 90'ların üzerinde memnuniyet şeklinde döndüklerini görmek bizim için mutluluk verici. Tabi ki biz geçmişte Antalya'da bir senede 3 milyon turisti ağırladığımız için 1.5 milyon turisti yeterli görmüyoruz."
ALMANYA TÜRKİYE İLİŞKİLERİ
Türkiye ve Almanya'nın çok derin bir dostluğa sahip iki ülke olduğunun altını çizen Başkan Menderes Türel, "Köklü ilişkiler varsa bunların tamiri çok hızlı bir şekilde olur. Şimdi Almanya ve Türkiye bu sürece giriyor" dedi.
2018 REKOR YILI OLABİLİR
2018 rezervasyonlarına bakıldığında eski günlere dönen bir ivme yakalandığının görüldüğünü ifade eden Türel, şunları dile getirdi:
"Almanya ile Antalya arasında gelen turist sayısı açısından çok olumlu bir sene yaşayacağımızı düşünüyoruz. 2018 rezervasyonlarına baktığımızda, beklentimizin de üzerinde Almanya pazarında bir talep görmek bizi çok mutlu ediyor. 2016 senesinde bir duraksama söz konusuydu 2017'de yürümeye başladık 2018'de de koşacağız. Alman pazarının da gelecek seneyle ilgili fevkalade ümitli bir seyir göstermesi belki de 2018'i bizim tüm senelerin bir rekor yılı olarak yaşayabileceğimizi ortaya koyuyor. Antalya'daki kaliteyi Antalya'daki fiyatla dünyada hiçbir yerde bulmak mümkün değil."
ANTALYA SORUNSUZ BİR ŞEHİR
Antalya'nın turizm kalitesi açısından her şarta rağmen rekabet edilemez bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Türel, "Altyapısını, arıtmaları, kanalizasyonlarıyla tamamlamış bir şehir olarak Antalya'nın bir sorunu olmadığını, Mavi Bayrak sayısı da tescil ediyor. Antalya 201 Mavi Bayrağa sahip bir şehir olarak dünya birincisi. Yaklaşık 1 milyona yakın belediye belgeli ve Turizm Bakanlığı belgeli yatak kapasitesi olan bir şehir. Bunun içesinde 400 bin yatak 5 yıldızlı otel veya 1. sınıf tatil köyü. Hepsi birbirinden kaliteli turistik tesisler. Bir kıyaslama yapmanız için söyleyeceğim İspanya'da ki toplam 5 yıldızlı otel ve tatil köyü yatak kapasitesi yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 260 bin civarındadır. Antalya'da 400 bindir" diye konuştu.
TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİMİZ FAZLA
Antalya'nın turizmde ürün çeşitliliği açısından da birçok avantajları bulunduğunu anlatan Başkan Türel, "Özellikle futbol turizmi Antalya'nın değişik bir turizm çeşidi. Türkiye'deki Süper Lig'in bütün takımları neredeyse Antalya'da kamp yapıyor. Yurtdışından da Antalya'ya kamp dönemi için gelen birçok ülkenin önemli futbol takımı var. Toplamda 1500 takım Antalya'da kış sezonunda kamp hazırlığı için geliyor. Bunun 2 bin takım olduğunu gördüğümüz senelerde oldu. Ve sadece futbol turizmi 100 milyon Euro'nun üzerinde bir geliri getiriyor. İnanç turizmi, kongre turizmi, fuar turizmi, av turizmi, kış turizmi, kayak turizmi Antalya'nın sadece aklıma gelen turizm çeşitliliğini içeren potansiyelleri.  Şu anda Antalya'da 16 tane 18 delikli golf sahası var ve neredeyse tamamı Belek'te. Avrupa'da gece ışıklandırmalı golf sahası hiç yok. Gece ışıklandırması olan golf sahası 2 tane sadece Antalya'da var" dedi.
60 BİN YABANCININ İKİNCİ EVİ ANTALYA'DA
Antalya'dan ev alan yabancı sayısının 60 bin olduğunu açıklayan Başkan Menderes Türel, "Yani 60 bin yabancı Antalya'yı ikinci ev olarak seçmiş ve adeta 12 ay burada yaşıyor. Mülk edinen yabancı vatandaşlar arasında Almanlar Manavgat-Side bölgesinde, İskandinavlar daha çok Alanya'da, İngiliz vatandaşları Kaş tarafında, Rus vatandaşları da kent merkezinde ön sırada" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!