Başkan Tuna öğrencilerle fidan dikti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tuna öğrencilerle fidan dikti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 16:41

Başkan Tuna öğrencilerle fidan dikti

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, çocuklarda ve gençlerde çevre bilincinin oluşturulması için Kültür Koleji ve Toros Üniversitesi öğrencileriyle birlikte ağaç dikim çalışması yaptı.
İlk olarak Kültür Koleji öğrencileriyle, Halkkent Mahallesi'ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nin güney kısmında bulunan alanda bir araya gelen Belediye Başkanı Hamit Tuna, burada öğrencilerle fidan dikti. TEMA Vakfı Toroslar Temsilciliği'nin de katıldığı ağaçlandırma çalışmasında öğrenciler, hem keyifli zaman geçirdi hem de geleceğe dikili bir ağaç bırakmanın mutluluğunu yaşadı.
14 yılda yaptıkları planlı çalışmalarla ilçedeki yeşil alan miktarını 106 bin metrekareden bir milyon 200 bin metrekareye ulaştırdıklarını ifade eden Tuna; "Gelişen teknoloji, endüstri, sanayi var olan tabiatımızı, yaşam yerlerimizi eksiltiyor. İnsan eliyle birçok değerlerimizi kaybediyoruz. Toroslar Belediyesi olarak göreve geldiğimizde 106 bin metrekare olan yeşil alan sayımızı bugün 1 milyon 200 bin metrekareye ulaştırdık. İleride buralarda binaların sayıları çoğaldığında şehrimizin akciğeri dediğimiz yeşil alan ve parklarımız çok daha önem arz edecek. Bu yaptığımız çalışmalarla mutluyuz. Amaç, burada alın teri döken, kazmayı küreği alarak bir ağacın nasıl zorluklar içerisinde dikildiğini gören öğrencilerimizde, sahiplenme duygusunu çok daha öne çıkartmaktır" dedi.
Öte yandan Korukent Mahallesi'ndeki 47 bin metrekare alanda oluşturdukları Botanik Parkı'nda da Toros Üniversitesi öğrencileriyle birlikte 700 fıstık çamını toprakla buluşturan Tuna, öğrencilere duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!