Başkan Tosun, Viyana'daki panelde konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tosun, Viyanadaki panelde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 15:44

İZMİR'in Dikili İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Avusturya'nın başkenti Viyana'da katıldığı bir panelde, mültecilerin sadece Suriye'ye komşu olan ülkelerin değil, tüm dünya ülkelerinin sorunu olduğunu, çözümünün ise bölgede kalıcı barışın tahsis edilmesiyle mümkün olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir insan hakları kampanyası grubu olan Act. Now tarafından düzenlenen 'Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı'na katıldı. Viyana şehir merkezindeki bulunan Avusturya Demir Yolları Atölyesi'ndeki konferans kapsamında gerçekleşen "Çocuklar Radar Altında" ana temalı "Belediye Başkanlarının Sesi" başlıklı panelde konuşan Başkan Tosun, Ortadoğu'da yaşanan savaşta en büyük acıyı çocuklarla kadınların yaşadığını söyledi. Konuşmasında Suriyeli mülteci çocuklar ile ilgili Türkiye'deki veriler hakkında da bilgi veren Başkan Tosun, "6 yılı aşan sürede gördük ki mülteci sorununa ilişkin geçici çözümler ile bir yere varılmıyor.

 

Haberin Devamı

Mülteci meselesi sadece Suriye'ye komşu olan ülkelerin değil tüm dünya ülkelerinin sorunu. Bu sorunun Ortadoğu'da ve özellikle de Suriye'de kalıcı barışın ve istikrarın inşa edilmesiyle ancak çözüme ulaşacağı kesindir. Ülkemizde, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz'in açılış günü olan 23 Nisan tarihi yani halkımızın yönetime tam anlamıyla hakim olmasının ilk günü, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Tüm dünya ülkelerini de bu ruhla hareket etmeye davet etmeye ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'da ve dünyanın her yerinde devam eden savaşların, terörün son bulması için çalışmaya davet ediyorum. Savaşlar son bulursa ve barış kalıcı çözüm olarak hayata geçirse çocuklarımızın gülüşü, tüm dünyayı aydınlatacaktır" dedi.


"İLLE DE BARIŞ"
Türk halkının özellikle Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'da barışın biran önce sağlanması için büyük bir desteğinin olduğunu belirten Başkan Tosun, "Ortaya çıkan mülteci sorunundan sonra halkımız her platformda barışı desteklediğini açık açık ifade etmektedir. Zaten biz, 'Yurtta barış dünyada barış' diyen Mustafa Kemal'in torunlarıyız. Ayrıca biz terörden canı çok yanan bir ülkenin evlatlarıyız. Ortaya koyduğumuz bu tabloya verdiğiniz destek bizleri hem yüreklendirdi hem de mutlu etti. Buradaki bu dayanışma tüm dünyaya yayılırsa en kısa zamanda Ortadoğu'daki ve Suriye'deki terör bataklığının üstesinden gelir ve barışın egemen olduğunu tanık oluruz" diye konuştu.
Konuşmacı diğer ülke belediye başkanları da kendi bölgelerindeki mülteci çocuklar ile ilgili bilgi paylaşımında bulunup, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un önerilerinde hemfikir oldukları konusunda görüş belirtti.

Haberin Devamı


Konferansa, Başkan Tosun'un yanı sıra Traiskirchen Belediye Başkanı Andreas Babler (Avusturya), Um Al Jimal Belediye Başkanı Hassan Alrhaibeh (Ürdün), Pozzalo Belediye Başkanı Luigi Ammatuna (İtalya), Sahel El Zahrani Belediye Başkanı Ali Mattar (Lübnan), Atina Belediye Başkan Yardımcısı Lefteris Papagiannakis (Yunanistan), Sakız Adası Belediye Başkanı Manolis Vournous (Yunanistan), Postojna Belediye Başkanı İgor Marentic (Slovenya), Yanya Belediye Başkan Yardımcısı Pantelis Kolokas (Yunanistan),
Hameln-Pyrmont Belediye Başkanı Tjark Bartels (Almanya) katıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!