Başkan Tok’tan Eylül ve Leyla cinayetine sert tepki

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tok’tan Eylül ve Leyla cinayetine sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 15:11

Başkan Tok’tan Eylül ve Leyla cinayetine sert tepki

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - İLKADIM Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye’yi hüzne boğan vicdanları yaralayan Leyla ve Eylül cinayeti ile ilgili sert tepki gösterdi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Gümüşhane İli Gökçe Köyü Hanımlar Derneği ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ağırladı. Dernek Başkanı Seyhan Şahin ve Dernek Yönetimi ile bir araya gelen Başkan Tok, ziyarette son günlerde Türkiye’yi üzen çocuk cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili sert tepki gösterdi.
Çocuk ve kadınlara yönelik cinayet ve şiddet olaylarının önlenmesi için caydırıcı en ağır ceza kararlarının alınması yönünde toplum olarak beklenti içerisinde olduklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Öncelikle 3 kız evlat sahibi bir baba olarak son günlerde çocuk ve kadınlara yönelik cinayet, yaralama ve ölümle sonuçlanan şiddet olaylarını üzülerek görmekteyiz. Son günlerde önce Eylül’ün ardından Leyla yavrumuzun acı haberini aldık. Çok üzüldük. Hepimizi derinden yaraladı. Türkiye’de hüzün var. Savunmasız, minik yürekli, analarının kuzuları, babaların sevmeye kıyamadığı körpe yavrularımızın maruz kaldığı bu üzücü olaylar karşısında kahrolduk. Yürek dayanmıyor. Nasıl kıydınız bu masum çocuklara. İnsanlıktan çıkmış bu şahsiyetsizler ahlak ve maneviyat yoksunu kişiler. Toplum olarak bu tür olaylara karşı insanlıktan çıkmış şahsiyetsizlere karşı en ağır şekilde cezalandırılması ve bu üzücü olaylarla ilgili yeni caydırıcı çok ağır önlemler alınması yönünde beklentimiz var” dedi.
Kadına ve çocuklara yönelik dinimizin verdiği önem ve değerin apaçık ortada olduğunu ifade eden Başkan Tok, “İslamiyet öncesi, cahiliye devri olarak bilinen bu dönemde kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğüne bile rastlanmıştır. Hz. Peygamber Arap toplumu özelinde kız çocuklarına yönelik süregelen bu kötü geleneği değiştirmek, kız çocuklarının değerini artırmak ve onları toplumda saygın bir konuma getirmek için tüm insanlığa örneklik teşkil edecek davranışlar sergilemiştir. Peygamberimiz veda hutbesinde,  Kadınların haklarına riayet edilmesini ve kadınların Allah’ın emaneti olduğunu ifade etmiştir” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!