Başkan Tok’tan Kadef Ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tok’tan Kadef Ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 18:09

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kavak Dernekler Federasyonu’na (KADEF) gerçekleştirdiği ziyarette Kavaklılar ile bir araya geldi.

Kavak Dernekler Federasyonu’nu ziyaretinde hemşeri derneklerinin önemine vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Farklı kültür ve geleneklerin yaşatılması için kurulan hemşehri dernekleri Samsunluluk ruhu ve duygusu etrafında bir araya gelmeli” dedi.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kavak Dernekler Federasyonu’na (KADEF) gerçekleştirdiği ziyarette Kavaklılar ile bir araya geldi. Gerçekleşen ziyarette Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, İlkadım Belediyesi Meclis üyeleri ve Kavak Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri bulundu. Hemşehri derneklerinin şehirler için büyük önem ve değer taşıdığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok dernek üyeleri ile yakından ilgilenerek uzun süre sohbet etti.
SAMSUNLULUK BİLİNCİ
Kültür, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılması için faaliyetlerini sürdüren hemşeri derneklerinin Samsunluluk bilincine sahip olmaları gerektiğini söyleyen Başkan Erdoğan Tok, “Hemşerilik, aidiyet ve kimlik duygusunu anlatır. Kaynaşmaya vesile olan bu birliktelikler geçmişle gelecek arasında bağın kurulmasına vesile olur. Hemşeri dernekleri vasıtasıyla yeni nesil, birbirini tanıyor, kaynaşıyor. Yardımlaşma ve dayanışma için bu kuruluşlar önemli bir fonksiyon üstleniyor” şeklinde konuştu.
“ORTAK GAYEDE BULUŞMALIYIZ”
Birçok dernek altında faaliyet gösteren hemşeri derneklerinin Samsun için ortak akıl etrafında buluşması gerektiğini kaydeden Tok, "Hemşeri derneklerini Samsun için aynı uğurda buluşturarak, ortak gayede bir araya gelmeliyiz. Farklı şehirlerden gelebilir. Kültürümüz değişik olabilir. Çarşambalı, Kavaklı, Termeli, Trabzonlu, Bayburtlu, Gümüşhaneli, Rizeli, Ordulu, Artvinli olabiliriz. Yapmamız gereken yaşadığımız kent için aynı gaye üzerinde buluşmak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!