Başkan Tok : İstiklal Marşımız, milletimizin ortak vicdanı ve sesi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tok : İstiklal Marşımız, milletimizin ortak vicdanı ve sesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2018 15:03

Başkan Tok : İstiklal Marşımız, milletimizin ortak vicdanı ve sesi

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'un İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, istiklal marşının her okunuşunda Türk Milleti'nin bağımsızlık sevdasını ve heyecanını güçlü bir şekilde dile getirmesine vesile olduğunu söyleyerek "Milli mücadele günlerinin ruhunu ve heyecanını her okuduğumuzda içimizde yaşatan İstiklal Marşımız, ay yıldızlı bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam edecektir" dedi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, milli mutabakat metni olan İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 97'inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Tok, “Türk milletinin bağımsızlığının sembollerinden olan İstiklal Marşı’nın sözlerinin yaklaşık bir asırdır her okunuşunda Türk milletinin bağımsızlık sevdasını güçlü bir şekilde dile getirmesine vesile oluyor” dedi
Büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesinin, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem mısralarıyla ebedileştiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, 'Korkma' diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli değerlerimizin, bağımsızlık idealimizin, milli şuurumuzun ve istiklal ruhumuzun veciz bir şekilde ifade edildiği İstiklal Marşımız, hiç şüphesiz, aziz milletimiz için bir toplumsal mutabakat metni niteliğindedir. Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi bugün de kalplerimizi, ruhlarımızı birleştirmekte, yolumuzu aydınlatmaktadır. İstiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz. Bu düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 97’inci yıldönümünün milletimize hayırlı olmasını diliyor,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, bu büyük eseri aziz milletimize armağan eden Büyük Millet Meclisi'mizin bütün üyelerini, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'mızın şehit ve gazilerini, saygıyla, rahmetle, şükranla anıyorum” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!