Başkan Tok : İlkadım'da kar ulaşıma engel değil

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tok : İlkadımda kar ulaşıma engel değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 16:13

Başkan Tok : İlkadım'da kar ulaşıma engel değil

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'un İlkadım İlçesi'nde, yüksek kesimlerdeki mahallelerinde kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan yollar İlkadım Belediyesi ekipleri tarafından açıldı.



İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçenin genelinde kapanan yolları açabilmek için gece-gündüz demeden mesai yapıyor. Ekipler şiddetli yağışın esir aldığı mahallelerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor. Vatandaşların günlük yaşantısının engellenmemesi noktasında ise Temizlik İşleri Personellerimizce kardan kapanan kaldırımları açma işlemleri hummalı bir şekilde devam ediyor.



Meteorolojik verilerin her an değerlendirilerek 3 greyder, 4 kepçe, 6 cays, 1 yükleyici, 2 tuzlama aracı, 1 kar küreme aracı ve 24 saat hazır bekleyen 40 kişilik ekiple çetin kış şartlarında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Karaduman, dün akşamdan itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışıyla beraber hemen tedbirleri alarak yol tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladıklarını ve ekiplerin tüm mahallelerde ulaşıma kapanan yolları açmak için ara vermeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.



Kar yağışı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle açılan yolların tekrar ulaşıma kapandığını ifade ederek, “Buna karşın çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 24 saat esasına dayalı olarak iş başındayız. Kar mücadelesi çalışmalarında her zaman ana yollar önceliğimizdir. Ana yollardaki çalışmaların tamamlanmasıyla tali yollara el atıyoruz. Bunun yanında mahsur kalma, cenaze ve hastalara müdahalelere her zaman öncelik veriyoruz. Bu durumda olan vatandaşlarımızın 112’ye ya da bizlere ulaşması durumunda gerekli olan tüm çalışmaları ivedilikle yerine getiriyoruz. Kasım ayından beri sürdürdüğümüz kar mücadelesi çalışmalarında halkımıza en güzel hizmeti sunduk. Bu gece ve yarında aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!