Başkan Togar, özel çocuklarla bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Togar, özel çocuklarla bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2018 14:13

Başkan Togar, özel çocuklarla bir araya geldi

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) – SAMSUN’un Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla ilçede hizmet veren Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar  ve eşi Yasemin Togar, Tekkeköy Belediyesi Sevgi Tekkesi Sosyal Tesislerinde , Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezindeki öğrencilerle ve aileleriyle buluştu. Bilinçlenmesi ve çevresindeki bazı farklılıkları herkesin fark etmesi gerekliliğini söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Her birey dünyaya farklı özelliklerle gözlerini açıyor. Bazı bireyler özel oluyor. Onlar bizlerin ve tüm toplumun farkında olmamız gereken meleklerimiz. Bizlerin desteğine ihtiyarcı olan bu gül yüzlü meleklerimize hepimiz kol kanat germeliyiz. Aileden başlayan, tüm topluma kadar herkesi ilgilendiren yaşamın bir parçası olan özel insanlara özel davranmalıyız. Özellikle eğitimleri konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Bizlerde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde farkındalık oluşturmak, meleklerimiz ve aileleriyle buluşmak için böyle bir program tertipledik. Otizm, bilimsel olarak yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve yaşam boyu devam eden, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir bozukluk olarak kabul edilmektedir” dedi.

Programa ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, merkezde eğitim alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!