Başkan Tekli: 2018 MTOSB yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tekli: 2018 MTOSB yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2017 13:03

Başkan Tekli: 2018 MTOSB yılı olacak

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA) - MERSİN Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, 2017 yılında olarak çok çalıştıklarını, bunun en önemli göstergesinin de yatırımcının önümüzdeki dönemde, kentte yapacağı yatırımlar olduğunu söyledi.
1995 yılında kurulan MTOSB'nin 22 yıldan bu yana hiç geriye gitmediğini ve sürekli olarak ivme kazandığını hatırlatan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, "İstihdam artışımız, yatırım artışımız, üretim rakamlarımız, ihracat rakamlarımız hep yükselişte oldu. 2017 yılında enerji tüketim rakamlarımızda yüzde 30 artış söz konusu. Bölgemize çok ciddi bir talep var, sürekli yeni yatırım talepleri geliyor. 1’nci ve 2’nci OSB'mizde 200 parselde yaklaşık 170 sanayicimiz ile tam doluluk oranında ülkemize hizmet veriyoruz. Kısa süre içerisinde yaklaşık 98 hektarda 750 bin metrekarelik sanayi parselini en geç şubat ayında yeni yatırımcılarımıza sunacağız" dedi.
2018 yılının MTOSB'nin yılı olacağını kaydeden Tekli, "Şu ana kadar aldığımız talepler 7 milyon metrekarenin üzerinde. Bundan dolayı yatırımcılarımızı belirlerken ciddi seçici kararlar vermemiz gerekiyor. 3’ncü Organize Sanayi Bölgesi'nde hedefimiz 5 bin yeni istihdam. Şu an 2 Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 16 bine yakın çalışanımız var. Hemen sonrasında ise 1’nci bölgenin batısında 56 hektarlık bir alana 4’ncü bölge ve 2’nci bölgenin üzerinde 300 hektarlık bir alana 5’nci bölge yapılması hususunda çalışmalarımıza başladık" diye konuştu.
Tekli, sadece üretmediklerini kaydederek, şunları söyledi:
"Büyük önem verdiğimiz eğitim konusunda da ciddi çalışmalarımız söz konusu. Biz sadece üretmiyoruz. Eğitimde de çok önemli çalışmalarımız var. MTOSB Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bölgemize aranan elemanlar yetiştirdiğimize inandığımız bir yapıda. Şu an 630 öğrencimiz eğitim görüyor. Önümüzdeki dönem 2’nci bölgemize 2 bin öğrenci kapasiteli yeni bir okul yapmak için müracaat ettik. MTOSB olarak eğitime büyük önem veriyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!