Başkan Taşdelen, makamını Ayşe Ceren Akbaş'a devretti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Taşdelen, makamını Ayşe Ceren Akbaşa devretti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 15:51

Başkan Taşdelen, makamını Ayşe Ceren Akbaş'a devretti

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında makam koltuğunu bir günlüğüne doğma büyüme Çankayalı 10 yaşındaki Ayşe Ceren Akbaş'a devretti.
Yazdığı mektupla Çankaya Belediye Başkanlığı koltuğuna talip olan Ayşe Ceren Akbaş'a makamını devreden Taşdelen, “Atatürk'ün sizlere emanet ettiği dünyada hiçbir örneği olmayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum. Bu bayramın daha nice yıllar coşkuyla, sevinçle kutlanması için cumhuriyete, demokrasiye ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. 
Atatürk'ün ulusal egemenlikle çocuk bayramını birleştirmesinin büyük bir deha örneği olduğunun altını çizen Taşdelen, “Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek bir cumhuriyet ve demokrasi ülkesi olması için egemenlik millete ait olmalıdır. Atatürk bu en değerli, en kıymetli hazinesini de siz çocuklara bayram günü olarak armağan etmiştir" diye konuştu.   
Bugün makamın sahibinin Akbaş olduğunu dile getiren Taşdelen, sözü Akbaş'a bıraktı. Akbaş, “Dünyaya tüm güzellikler Çankaya'dan yayılsın istiyorum, Mustafa Kemal Atatürk'ün de ikamet ettiği bu ilçede, doğma büyüme bir Çankayalı olarak bu koltukta oturmak benim için büyük bir mutluluk ve onurdurö dedi. Çankaya Belediyesi'nin cumhuriyet ve demokrasi için daha çok çalışacağı sözünü veren Akbaş, birtakım belediyecilik faaliyetleriyle ilgili müdürlerden bilgiler aldı ve gerekli talimatları verdi.
Tören, karşılıklı hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!