Başkan Taşçı müjdeyi verdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Taşçı müjdeyi verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 14:39

Başkan Taşçı müjdeyi verdi

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası için son incelemelerin yapıldığını söyleyen Atakum İlçe Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Çalışmaların hızlandırıldığı yatırım kapsamında Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum ek hizmet binasının, 8 ay sonra Atakumlulara hizmet vermeye başlaması hedefleniyor" dedi.

Geçen sene protokolleri imzalanan ve kapsamlı bir etüt çalışmasının ardından onaylanan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum ek hizmet binası için geri sayım başladı. Atakum İlçe Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, binada son incelemeleri birlikte yaptı. 15 Aralık 2016 tarihinde hastane dönüşüm ihalesi gerçekleştirilecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum ek hizmet binasının 8 ay sonra Atakumlulara hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Atakum İlçesi'ne Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum ek hizmet binası kazandırılacak olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyen Atakum İlçe Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum İlçesi'nde devlet merkezli bir sağlık hizmet alanı olmayışı ciddi bir eksiklikti. Bu eksiklikten hareketle Atakum Belediyesi olarak harekete geçtik. Belediyemize ait olan ve değeri yanındaki arsa ile birlikte 15 milyon TL civarında olan bir binamızı Sağlık Bakanlığına ücretsiz olarak tahsis ettik. Birinci ve ikinci katlarında polikliniklerin bulunacağı binada diğer katlarda uzman doktorlar ile ağız ve diş sağlığı üniteleri bulunacak. Ayrıca yedi ve sekizinci katlarda Kanser Tarama Merkezi (KETEM) yer alacak. 112 istasyonunun da bulunacağı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası ile Atakum halkı kendi ilçesinde devletin sağlık hizmetlerinden faydalanacak” dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binasının dönüşüm ihalesinin 15 Aralık 2016’da gerçekleşeceğini ve 8 ay sonra hizmet vermeye başlamasının planlandığını kaydeden Başkan Taşçı, "Bu ilçemiz adına önemli bir gelişmedir. Atakum halkına söz vermiştik. Bu sözümüzün yerine gelmesi bizim için son derece önemliydi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan’la birlikte son incelemelerimizi yaptık. 15 Aralık 2016 tarihinde hastane dönüşüm ihalesi gerçekleştirilecek. 8 aylık bir çalışma sonucunda Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binasının hizmet vermeye başlaması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı ve Samsun Valisi İbrahim Şahin başta olmak üzere emek veren, katkı sunan, bu önemli sağlık hizmetini ilçemizde gerçekleştirilmesi için mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz. Atakum İlçesine hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç ise Atakum İlçesine böylesi önemli bir sağlık tesisini kazandırmak için tüm projele çalışmalarını ve planlamaları tamamladıklarını belirterek "Sağlık yatırımımız tamamlandığında 12 ayrı muayene polikliniği, 20 ayrı diş ünitesi aynı anda hizmet vermeye başlayacak. 180 bine yaklaşan nüfusu ve konumu ile bölgenin önemli noktalarından birisi olan Atakum İlçesi, bu dev sağlık yatırımını hak ediyor. Amacımız Atakum İlçesinin layık olduğu sağlık hizmetlerine kavuşmasıdır. Bu anlamda çalışmalarımızı daha da hızlandırarak en kısa sürede Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binasını Atakumluların hizmetine açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!