Başkan Tarhan'dan İŞKUR'a sitem

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tarhandan İŞKURa sitem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 12:24

Başkan Tarhan'dan İŞKUR'a sitem

Haberin Devamı

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İŞKUR'un  belediyelere de işçi desteği sağlayan Toplum Yararına Çalışma Projesi'nde (TYP) kurumlara eşit davranılmadığını iddia etti. 
İŞKUR'dan talepte bulundukları, Mezitli Belediyesi'ne 40 işçi verileceğinin söylendiğini ancak bu işçilerin Müftülüğe verildiğini söyleyen Başkan Tarhan, şunları söyledi: 
"Ülke genelinde İŞKUR ile uygulanan proje kapsamında belirli süre ile kurum ve kuruluşlarında işçi çalıştırılmaktadır. Bu işçilerin ücretleri İŞKUR aracılığı ile ödenmektedir. Mersin İŞKUR Müdürlüğü'nün Mersin'de hangi kurumlara kaç işçi tahsis ettiğinin açıklanmasını bekliyoruz. Açıklık ve saydamlık ilkesi benimseniyorsa ,İŞKUR'un da buna uyması gerekmektedir."
Yaşanan durumu eleştiren Tarhan, şu ifadeleri kullandı: "Mersin'de hangi belediyelere işçi tahsisi yapılmıştır? Bu belediye başkanı yada başkanları hangi siyasi partinin mensubudur? Mezitli Belediyesi'ne 40 işçi verileceğinin söylenmesine karşın bu vaat edilen işçilerin tamamı Müftülüğe verilmiş midir? 182 bin nüfusa sahip Mezitli'de nüfusa ek olarak resmi kayıtlara göre 42 bin, resmi olmayan belirlemelere göre 60 bin Suriyeli vardır. Bu kitlenin hiç olmazsa temizlik hizmeti için İŞKUR, Mezitli Belediyesi'ni neden yok sayıyor?" 

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!